Hoe lang gaan multifocale lenzen mee?

Het wordt aanbevolen om je bril elke twee jaar te updaten. Als u een verandering in uw gezichtsvermogen opmerkt, moet u uw bril mogelijk eerder bijwerken, bijvoorbeeld na een jaar of zo.

Hoe lang gaan multifocale lenzen mee?

Het wordt aanbevolen om je bril elke twee jaar te updaten. Als u een verandering in uw gezichtsvermogen opmerkt, moet u uw bril mogelijk eerder bijwerken, bijvoorbeeld na een jaar of zo. Je ogen veranderen naarmate je ouder wordt. Als je 40 bent, wees dan niet verbaasd als het moeilijk wordt om je focus te verleggen tussen een boek, een website op een computerscherm en het whiteboard van de vergaderruimte.

Progressieve lenzen worden steeds populairder bij mensen die hulp nodig hebben om dichtbij, ver en daartussenin te zien. Door uw bril één keer per week diep en grondig te reinigen, gaat deze langer mee en blijven de lenzen intact. De lenzen bieden echter nog andere voordelen, zoals minder 'vision jumping', een veelvoorkomend probleem bij bifocale lenzen. Je moet jezelf trainen om tijdens het lezen uit het onderste deel van de lens te kijken, om recht vooruit te kijken naar afstand en ergens tussen de twee plekken te kijken voor middellange afstand of computerwerk.

Iedereen die lijdt aan presbyopie is kandidaat voor progressieve lenzen, inclusief huidige bifocale en trifocale dragers. Als uw nieuwe multifocale lenzen echter na twee tot drie weken nog steeds niet comfortabel aanvoelen, kan uw oogarts verdere hulp bieden. Hier bespreken we veelvoorkomende problemen met multifocale lenzen, die goed geschikt zijn voor multifocale lenzen, en enkele veelgestelde vragen. Tijdens de leerperiode kunt u zich duizelig en misselijk voelen als u door het verkeerde deel van de lens kijkt.

Progressieve lenzen zijn duurder dan traditionele bifocale lenzen, maar de meeste dragers vinden de kosten de investering zeker waard voor de verbeterde levensstijl die ze bieden. De speciale coatings op de lenzen kunnen na verloop van tijd slijten, vooral als u ze niet goed opbergt. Deze bril heeft een naadloze vergroting van de bovenkant naar de onderkant van de lens, zodat u op alle afstanden duidelijk kunt zien met slechts één bril. De handige kit is te gebruiken op alle soorten brillenglazen en bestaat ook uit een 30 ml fles alcoholvrije lensreiniger en een 3-in-1 sleutelhangerschroevendraaier, zodat je eventuele losse bouten en schroeven op je bril kunt vastdraaien als je onderweg bent.

Andere kandidaten geven de voorkeur aan progressieve lenzen omdat ze, zodra de aanpassing is gemaakt, meer vrijheid bieden om van een breed scala aan activiteiten te genieten. Een ander nadeel is dat het perifere zicht enigszins kan worden veranderd door de veranderingen die optreden aan de rand van progressieve lenzen. Progressieve lenzen zijn een modern alternatief voor bifocale lenzen, die twee recepten bieden in één set glazen. Tijdens de leerperiode kunt u zich uit balans voelen of zelfs misselijk worden als u door het verkeerde deel van de lens kijkt.