Is multifocale lenzen hetzelfde als bifocale lenzen?

Bifocale versus progressieve lenzen bieden het meest natuurlijke zicht voor de drager door naadloos over te schakelen tussen nabije en verre voorschriften in de lens. Zowel progressieve als bifocale lenzen worden gebruikt als zichtoplossing voor presbyopie en bieden comfortabel zicht voor personen met meerdere voorschriften.

Is multifocale lenzen hetzelfde als bifocale lenzen?

Bifocale versus progressieve lenzen bieden het meest natuurlijke zicht voor de drager door naadloos over te schakelen tussen nabije en verre voorschriften in de lens. Zowel progressieve als bifocale lenzen worden gebruikt als zichtoplossing voor presbyopie en bieden comfortabel zicht voor personen met meerdere voorschriften. progressieve lenzen gaan naadloos over tussen nabije en verre voorschriften in de lens. Daarentegen scheidt een duidelijke lijn het zicht dichtbij en ver weg in bifocale lenzen.

Houd rekening met uw levensstijl en uw persoonlijke voorkeur bij het kiezen van welk type lens het beste past. Progressieve lenzen zijn vergelijkbaar met bifocale en trifocale lenzen omdat ze meer dan één vermogen in de lens zelf hebben. Ze hebben een variabele verandering in het vermogen, afhankelijk van waar je in de lens kijkt. Progressieve lenzen hebben geen fysieke lijnen.

In plaats daarvan zien ze eruit als enkelvoudige lenzen, waardoor een naadloze overgang ontstaat van bijna-zichtcorrectie naar afstand. Je kunt ook multifocale lenzen krijgen in een breed scala aan lensmaterialen of met Transitions die automatisch donker worden in de zon. Hoewel presbyopie een natuurlijk onderdeel is van veroudering en niet te voorkomen is, kunnen multifocale lenzen de gezichtsscherpte aanzienlijk verhogen en uw kwaliteit van leven verbeteren als u presbyopie heeft. Hoewel veel mensen onmiddellijk voor een progressieve lens kiezen, kan een bifocaal beter passen bij uw levensstijl en zichtbehoeften.

Als uw nieuwe recept nummers heeft onder het gedeelte „ADD” van het recept, betekent dit waarschijnlijk dat een progressieve of bifocale lens nodig is. Progressieve lenzen, ook wel no-line bifocale lenzen genoemd, zijn multifocale lenzen die de lijnen van een bifocale of trifocale lens elimineren. Kies altijd monturen met verstelbare neuspads voor een grotere kans op succes met je multifocale glazen. Deze lenzen zijn een allesomvattend ontwerp en moeten het vertrouwen wekken dat u op alle afstanden helder en comfortabel zicht hebt terwijl u op de bestuurdersstoel zit.

Terwijl een progressieve lensdrager door de afstand, tussenliggende en nabije zones van de lens kijkt, is alles duidelijk en scherp. Multifocale multifocale contactlenzen hebben één kracht in het midden die geleidelijk overgaat in een ander vermogen aan de randen. Ze blijven in populariteit toenemen en zijn nu de meest gekochte lenzen om presbyopie te corrigeren (het verlies van bijna-zicht met de leeftijd). Als uw zicht echter wazig genoeg is dat u geen dingen dichtbij of ver weg kunt zien, is een progressieve set lenzen misschien een betere optie.

Het beste merk multifocale lenzen is veel beter dan conventionele bifocale of trifocale lenzen in vrijwel elke vergelijking behalve de prijs. Door het beste op het gebied van optische lenzen te combineren met filters en coatings voor verbeterde prestaties, is Stoney Creek Eye Care %26 Eyewear Boutique er om u te helpen er op uw best uit te zien, op uw best te zien en u op uw best te voelen. Bovendien is de verwerkingstijd in het laboratorium voor multifocale lenzen aanzienlijk langer omdat hun algoritmen geavanceerder zijn. Daarom ervaart u wazig zicht of een onvermogen om u visueel goed te voelen wanneer u de lenzen draagt.

Patiënten moeten leren over multifocale lenzen, zodat ze kunnen begrijpen hoe ze deze moeten gebruiken en wat ze kunnen verwachten.