Kan ik altijd multifocale lenzen dragen?

Progressieve lenzen zijn bedoeld om de hele dag te worden gedragen. Dus hoewel er in het begin wat ongemak kan zijn, blijf erbij - consistente slijtage versnelt het aanpassingsproces.

Kan ik altijd multifocale lenzen dragen?

Progressieve lenzen zijn bedoeld om de hele dag te worden gedragen. Dus hoewel er in het begin wat ongemak kan zijn, blijf erbij - consistente slijtage versnelt het aanpassingsproces. Draag ze ongeveer twee weken fulltime en nadat je je er volledig aan hebt aangepast, kun je ze alleen dragen als dat nodig is, indien gewenst. Kun je je voorstellen dat je meerdere keren per dag van bril moet wisselen? Velen van ons staan voor dit dilemma, maar gelukkig is er een oplossing waarbij u minder brillen kunt bijhouden en in plaats daarvan een alles-in-één paar kunt hebben dat al uw receptbehoeften dekt.

Ze bieden drie kijkgebieden (van dichtbij, gemiddeld en op afstand), geschikt voor meerdere recepten. Hierdoor is het niet meer nodig om uw bril gedurende de dag te verwisselen wanneer u overgaat op een andere activiteit. progressieve lenzen zijn een indrukwekkend type bril dat uw zicht op drie afstanden corrigeert. Ze zijn een uitstekende optie voor mensen met meerdere recepten - en u kunt in de verleiding komen om ze zo vaak mogelijk te dragen.

Progressieve lenzen hebben drie voorschriften in één bril. Dat stelt u in staat om close-up werk te doen (zoals het lezen van een boek), werk op middellange afstand (zoals het bekijken van een website op een computer) of op afstand bekijken (zoals autorijden) zonder dat u uw bril hoeft te verwisselen. Als u presbyopie heeft, hoeft u misschien niet onmiddellijk progressieve of bifocale lenzen te dragen. Als je het alleen maar moeilijk vindt om dingen van dichtbij te zien, heb je misschien gewoon een leesbril nodig, die je gebruikt wanneer je leest of de computer gebruikt.

Als uw zicht echter wazig genoeg is dat u geen dingen dichtbij of ver weg kunt zien, is een progressieve set lenzen misschien een betere optie. Als u voor het eerst een progressieve lens draagt, moet u er rekening mee houden dat u problemen kunt ondervinden met progressieve lenzen, zoals een lange aanpassingsperiode of wazig zicht. Binnen korte tijd is het in staat om te leren en zich aan te passen aan nieuwe kijkomstandigheden; dus bij het traplopen wijst een drager eenvoudig zijn hoofd iets verder naar beneden. Om er het beste van te maken, wilt u weten hoe multifocale lenzen werken en wat u kunt doen om veelvoorkomende problemen met multifocale lenzen te verhelpen.

Het is normaal dat u uw bril niet wilt dragen als u visueel ongemak ervaart, maar als u uw nieuwe bril elke dag van's ochtends tot' s avonds draagt (indien mogelijk), kunt u zich sneller aanpassen. De meeste mensen kunnen zich veel gemakkelijker aanpassen aan multifocale lenzen dan aan bifocale of trifocale lenzen. Als verre objecten slechts licht wazig zijn, kunt u mogelijk contactlenzen met een laag sterkte dragen en vervolgens een leesbril opzetten om woorden op een pagina of scherm te zien. Dus als u op zoek bent naar brilvrijheid of geïnteresseerd bent in bijziendheid, neem dan contact met ons op voor een bijziendheidsoverzicht om te bespreken of u of een geliefde een goede kandidaat is voor Ortho-K-lenzen.

Om deze problemen te verminderen, moet u uw multifocale lenzen elke dag meer dragen totdat ze comfortabeler aanvoelen. Zelfs volwassenen, atleten of mensen die niet klaar zijn voor of niet in aanmerking komen voor ooglaserchirurgie kunnen veel baat hebben bij dit type contactlenstherapie. Niet alleen worden beide ogen individueel gemeten, binoculair zicht wordt ook getest om het benodigde lensvermogen te bepalen. Ok, je hebt net je nieuwe bifocale lenzen gekregen en je vraagt je af hoe je er ooit aan zult wennen om ze te dragen.

Als u normaal gesproken geen bril draagt om op afstand te kijken, is het belangrijkste dat u kunt doen om comfortabel uw lenzen te dragen, een week de tijd nemen en uw bril fulltime dragen. Als je maar één van die twee zichtproblemen hebt, heb je slechts enkele zichtlenzen nodig, waarbij de lens je zicht op hetzelfde niveau helemaal over de lens verbetert. Uw opticien op recept is opgeleid om u te adviseren over het brede scala aan producten dat verkrijgbaar is bij's werelds grootste fabrikanten van corrigerende lenzen. Bijna iedereen met een zichtprobleem kan deze lenzen dragen, maar ze zijn meestal nodig voor mensen ouder dan 40 jaar met presbyopie (verziendheid) - hun zicht vervaagt wanneer ze close-upwerk doen, zoals lezen of naaien.

.