Moet je altijd multifocale lenzen dragen?

Progressieve lenzen zijn bedoeld om de hele dag te worden gedragen. Dus hoewel er in het begin wat ongemak kan zijn, blijf erbij - consistente slijtage versnelt het aanpassingsproces.

Moet je altijd multifocale lenzen dragen?

Progressieve lenzen zijn bedoeld om de hele dag te worden gedragen. Dus hoewel er in het begin wat ongemak kan zijn, blijf erbij - consistente slijtage versnelt het aanpassingsproces. Draag ze ongeveer twee weken fulltime en nadat je je er volledig aan hebt aangepast, kun je ze alleen dragen als dat nodig is, indien gewenst. Kun je je voorstellen dat je meerdere keren per dag van bril moet wisselen? Velen van ons staan voor dit dilemma, maar gelukkig is er een oplossing waarbij u minder brillen kunt bijhouden en in plaats daarvan een alles-in-één paar kunt hebben dat al uw receptbehoeften dekt.

Ze bieden drie kijkgebieden (van dichtbij, gemiddeld en op afstand), geschikt voor meerdere recepten. Hierdoor is het niet meer nodig om uw bril gedurende de dag te verwisselen wanneer u overgaat op een andere activiteit. progressieve lenzen zijn een indrukwekkend type bril dat uw zicht op drie afstanden corrigeert. Ze zijn een uitstekende optie voor mensen met meerdere recepten - en u kunt in de verleiding komen om ze zo vaak mogelijk te dragen.

Als u presbyopie heeft, hoeft u misschien niet onmiddellijk progressieve of bifocale lenzen te dragen. Als je het alleen maar moeilijk vindt om dingen van dichtbij te zien, heb je misschien gewoon een leesbril nodig, die je gebruikt wanneer je leest of de computer gebruikt. Als uw zicht echter wazig genoeg is dat u geen dingen dichtbij of ver weg kunt zien, is een progressieve set lenzen misschien een betere optie. Progressieve lenzen hebben drie voorschriften in één bril.

Dat stelt u in staat om close-up werk te doen (zoals het lezen van een boek), werk op middellange afstand (zoals het bekijken van een website op een computer) of op afstand bekijken (zoals autorijden) zonder dat u uw bril hoeft te verwisselen. Een progressieve lens corrigeert de toenemende presbyopie en tegelijkertijd bijziendheid - afstandsbril en leesbril in één frame. Wat in het begin misschien praktisch klinkt, kan in het dagelijks leven veel problemen veroorzaken. Sommige mensen geloven dat het dragen van een bril betekent dat uw oogspieren atrofiëren of dat het dragen van het verkeerde recept schade kan veroorzaken, maar dit zijn onjuiste veronderstellingen.

Het midden van de pupil moet worden uitgelijnd met het midden van de brillens om de lens goed te laten werken. Hoewel het even kan duren om te wennen aan het dragen van bifocale lenzen, zijn er een paar dingen die u kunt doen om het aanpassen gemakkelijker te maken. Hoewel je met een progressieve lens nabije en verre afstanden duidelijk kunt zien, zijn deze lenzen niet voor iedereen de juiste keuze. Als u de voorkeur geeft aan een multifocale lens zonder lijn voor uzelf of uw kind, is een progressieve extra lens (PAL) misschien een optie.

Hoewel veel mensen onmiddellijk een progressieve lens kiezen, kan een bifocaal beter passen bij uw levensstijl en zichtbehoeften. Sommige mensen vinden dat een progressieve lens beter is dan een enkelzichtlens, omdat het hen in staat stelt om duidelijk te zien op verschillende afstanden zonder dat ze een tweede bril hoeven te dragen. Als u bijvoorbeeld meerdere uren per dag op kantoor naar een computerscherm staart, wilt u misschien de beste bril dragen voor gamen en kantoorwerk, aangezien deze bril werkt door blauw licht te blokkeren, wat ernstige vermoeidheid van de ogen en algemeen ongemak kan veroorzaken. De bril mag alleen worden gebruikt voor correctie van het zicht in de buurt, in welk geval de bril alleen de kracht van de lens heeft voor zicht in de buurt.

U moet duidelijk dichtbij en op afstand kunnen zien in uw multifocale lenzen, zolang u maar in uw natuurlijke positie staat. Veel dragers dragen alleen parttime een progressieve bril wanneer ze die nodig hebben, zoals op het werk of tijdens het lezen. Hoewel er verschillende soorten progressieve brillen zijn, zoals panoramische progressieve lenzen voor bestuurders (geoptimaliseerd voor zicht op afstand), progressieve lenzen voor werkplekken met een grote voortgangszone (geoptimaliseerd voor middellange visuele afstanden) of progressieve lenzen voor smartphones (geoptimaliseerd voor korte afstanden) - scherp zicht is niet op alle afstanden mogelijk. Het dragen van uw lezers voor dagelijkse activiteiten kan leiden tot ongelukken, verwondingen, vermoeide ogen, vermoeidheid van de ogen en chronische hoofdpijn, terwijl het dragen van een bril op sterkte kan helpen om zichtproblemen bij consistent gebruik te corrigeren.

.