MASUNAGA

Masunaga is een brillenfabrikant die bestaat sinds 1905 en is de grondlegger van de Japanse brillenindustrie in Fukui (Japan).

De oprichter van het merk, Gozaemon Masunaga,  nam de meest getalenteerde ambachtslieden mee vanuit Osaka en Tokyo met de ambitie om de productie van monturen in Fukui te vestigen om dat gedeelte van het land verder te ontwikkelen en welvarend te maken. En dat is gelukt! Vandaag de dag zit 97% van de Japanse optische industrie in Fukui, en is Masunaga Optical de grootste en oudste leverancier van die streek.


Het produceren van een Masunaga montuur bestaat uit ruim 200 handmatige handelingen. Masunaga Optical is een goed voorbeeld van Japanse expertise; het heeft als enige bedrijf in Japan alle facetten van vervaardiging in eigen beheer: het ontwerp, het productieproces van grondstoffen tot de productie en afwerking van de monturen. Hiermee wordt de kwaliteit tot in de kleinste details gewaarborgd.

De collectie bestaat uit meest hoogwaardige Japans titanium en Japans acetaat.

Masunaga wordt selectief bedeeld.

Wat het merk zo speciaal maakt is Masunaga’s filosofie: nooit en te nimmer een compromis sluiten waarbij de kwaliteit in het gedrang komt, zelfs niet als het ten koste gaat van de winst. Niet voor niets is hun missie:  “We manufacture excellent eyeglasses. We want to make a profit if we can, but we don’t hesitate to take a loss. It is always in our thoughts to manufacture excellent eyeglasses.”  Dàt  is nu juist wat het merk zo speciaal maakt. Vakmanschap, passie en kwaliteit staan bovenaan bij dit merk en dat is terug te zien in de monturen.

Aangezien Masunaga zoveel kennis en vaardigheden in eigen huis heeft, laten verschillende merken een deel van hun collectie bij deze befaamde brillenfabrikant maken. Voorbeelden hiervan zijn Dita, Thom Brown,


K
enzo Takada, de wereldberoemde ontwerper, heeft jaren geleden zijn mode-imperium verkocht. Echter hij behoudt een enorme voorliefde voor ‘eyewear’ en ontwerpt sinds enkele jaren een niche brillencollectie die hij bij Masunaga laat produceren.

De samenwerking van Masunaga met Kenzo Takada levert bijzondere collecties op. De combinaties van meest hoogwaardige Japans titanium en Japans acetaat, en de perfecte mix van vintage en fashion resulteren in eigentijdse ontwerpen. Bij verschillende modellen zijn de sierlijke details zoals de gravure op de brug, de neus en de veren een herinnering aan sieraden uit de jaren ’20. De originele rim is gemarkeerd met het stermotief van Masunaga GMS en het familie embleem van Kenzo Takada, de campanula bloem.

 

 

 

 

Blog

Laat je niet verblinden door een laagstaande zon!

12/05/2017 | 14:02

Verblinding door een laagstaande zon is een bekend fenomeen, maar toch is het ieder jaar opnieuw de oorzaak van vele ongelukken. En weet je dat de meeste zonnebrillen niet goed genoeg beschermen?

Meer…

Best Vision Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties, promo's en nieuwe collecties. Schrijf je snel in op de nieuwsbrief

Inschrijven »