MASUNAGA

Masunaga is een brillenfabrikant die bestaat sinds 1905 en is de grondlegger van de Japanse brillenindustrie

De oprichter van het merk, Gozaemon Masunaga, nam de meest getalenteerde ambachtslieden mee vanuit Osaka en Tokyo met de ambitie om de productie van monturen in Fukui te vestigen om dat gedeelte van het land verder te ontwikkelen en welvarend te maken. En dat is gelukt! Vandaag de dag zit 97% van de Japanse optische industrie in Fukui en is Masunaga Optical de grootste en oudste leverancier van die streek. 

Een volledig productieproces

Eén Masunaga montuur bestaat uit ruim 200 handmatige handelingen. Masunaga Optical is een goed voorbeeld van Japanse expertise: het heeft als enige bedrijf in Japan alle facetten van vervaardiging in eigen beheer! Zowel het ontwerp, het productieproces van grondstoffen tot de productie en afwerking van de monturen: alles gebeurt in eigen huis. Hiermee wordt de kwaliteit tot in de kleinste details gewaarborgd. 

Masunaga heeft een unieke filosofie

Nooit of nimmer een compromis sluiten, waarbij de kwaliteit in het gedrang komt - zelfs niet als het ten koste gaat van de winst. Niet voor niets is hun missie:  “We manufacture excellent eyeglasses. We want to make a profit if we can, but we don’t hesitate to take a loss. It is always in our thoughts to manufacture excellent eyeglasses.”  Dàt is nu juist wat het merk zo speciaal maakt. Vakmanschap, passie en kwaliteit zijn topprioriteit... en dat is terug te zien in de monturen. 

Masunaga en Kenzo

Aangezien Masunaga zoveel kennis en vaardigheden in huis heeft, laten verschillende merken een deel van hun collectie bij hen maken. Voorbeelden hiervan zijn Dita, Thom Brown en Kenzo Takada. Deze wereldberoemde ontwerper heeft enkele jaren geleden zijn mode-imperium verkocht. Door zijn enorme voorliefde voor ‘eyewear’ ontwerpt hij sinds enkele jaren een brillencollectie die hij bij Masunaga laat produceren.


Wil je zelf ook de kwaliteit van Masunaga komen ervaren? Kom eens langs of bel voor een afspraak: 011 42 21 34.

Blog

Beschermen BlueLight-Protection glazen ook tegen het licht van koplampen?

24/11/2017 | 23:11

Bij slecht weer en/of donkere dagen, rijden automobilisten met de lichten aan. Dat is logisch: zo zien ze beter én worden ze beter gezien. Maar: meer en meer mensen hebben last van de lichten van tegemoetkomend verkeer. Hoe komt dat?

Meer…

Best Vision Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties, promo's en nieuwe collecties. Schrijf je snel in op de nieuwsbrief

Inschrijven »