Blog

Hoe kunt u optimaal naar een zonsverduistering kijken?

13/03/2015 | 11:11

Op vrijdag 20 maart 2015 kun je in België een gedeeltelijke zonsverduistering zien. Op het hoogtepunt (rond 10u35) zal een 80% van de zonsverduistering zichtbaar zijn. Volledig donker zal het hier niet worden, maar we kunnen alles wel goed waarnemen. Welke voorzorgen je best neemt en wat je zeker niet moet doen, vind je in deze tekst terug. 

Meer…

Wat zijn de nadelen van multifocale glazen?

19/12/2014 | 13:01

Multifocale glazen zijn de meest aangewezen oplossing voor elke brildrager boven de 45 jaar. Met deze glazen kun je immers op elke afstand goed zien, zodat het wisselen van bril - telkens je van kijkafstand verandert - niet nodig is. Maar zijn er ook nadelen verbonden aan deze glazen? Natuurlijk. Deze willen we in dit artikel graag even schetsen.

Meer…

(Last van) Vermoeide ogen?

13/11/2014 | 14:02

We  kunnen geen dag meer zonder de computer. Integendeel: door de opkomst van iPads en mobieltjes kijken we meer dan ooit naar één of ander beeldscherm. En tijdens de ‘donkere maanden’ stijgt het gebruik nog. Maar met het gebruik, stijgt ook het aantal problemen: branderige ogen, tranende ogen, hoofdpijn, onscherp zicht, wazig zicht, dubbel zicht, misselijkheid of draaierigheid? Een computerbril kan hierbij helpen.


Computerglazen of beeldschermglazen
Een computerbril is een montuur met speciale brillenglazen die u helpen om alles wat op het computerscherm staat, scherper te zien. Dit kan de problemen die hierboven vermeld staan voorkomen of verminderen. Ook andere ongemakken zoals: nekpijn, rugpijn, schouderproblemen,... kunnen door de betere houding en de verbeterde werkafstand echt verminderen.

Wat is het verschil tussen leesglazen,  multifocale glazen en computerglazen?
Misschien vraagt u zich af: “Waarom is er niet één bril waarmee ik altijd perfect kan zien?” Door de vele eisen die aan onze ogen gesteld worden, is het meestal niet mogelijk dat één set brillenglazen altijd de beste oplossing biedt. Daarom zijn er soms meer

 

 

 

 

Meer…

Verbeter uw nachtzicht met i.Scription

25/10/2014 | 14:02

Wist u dat u tijdens de schemering en 's nachts anders met uw ogen kijkt dan overdag? U heeft dan een grotere pupilopening om zoveel mogelijk licht binnen te laten. Hierdoor zijn de lichtbundels onderhevig aan meerdere soorten afwijkingen (= hogere orde aberraties). Het resultaat is dat vele mensen minder scherp zien dan overdag ook al dragen ze dezelfde bril. Brildragers, maar ook mensen die geen bril dragen, hebben vaak last van onscherp zicht, reflecties of halo's, vooral in de schemering of 's nachts. Autorijden wordt dan vermoeiend en gevaarlijk. Nochtans is er een oplossing: i.Scription® brillenglazen van ZEISS.

Meer…

Waarom zijn zonneglazen noodzakelijk?

29/04/2014 | 13:01

De zomer is in aantocht en dat betekent voor velen de favoriete periode van het jaar en een tijd van genieten. Maar net als onze huid moeten we ook onze ogen beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. 

Waarom is deze UV-straling nu zo schadelijk?

Ons lichaam kan de meeste beschadigde cellen herstellen of vervangen,  het oog

Meer…

14 resultaten : < Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende >

Blog

Laat je niet verblinden door een laagstaande zon!

12/05/2017 | 14:02

Verblinding door een laagstaande zon is een bekend fenomeen, maar toch is het ieder jaar opnieuw de oorzaak van vele ongelukken. En weet je dat de meeste zonnebrillen niet goed genoeg beschermen?

Meer…

Best Vision Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties, promo's en nieuwe collecties. Schrijf je snel in op de nieuwsbrief

Inschrijven »