Waar kun je multifocale lenzen krijgen?

Progressieve lenzen, die soms no-line bifocale lenzen worden genoemd, zijn eigenlijk trifocale lenzen zonder de zichtbare lijnen. Progressieven zijn ontwikkeld omdat veel mensen het gemak wilden dat ze hun bril niet hoefden te verwisselen om te lezen, maar ze vonden het niet leuk dat andere mensen de zichtbare lijn zagen.

Waar kun je multifocale lenzen krijgen?

Progressieve lenzen, die soms no-line bifocale lenzen worden genoemd, zijn eigenlijk trifocale lenzen zonder de zichtbare lijnen. Progressieven zijn ontwikkeld omdat veel mensen het gemak wilden dat ze hun bril niet hoefden te verwisselen om te lezen, maar ze vonden het niet leuk dat andere mensen de zichtbare lijn zagen. Ook is er bij progressieve lenzen een continue overgang van de ene kijkafstand naar de andere, dus er is geen grote sprong van dichtbij naar ver zoals bij bifocale lenzen. Met premium progressieven verloopt de overgang van kijken op afstand naar bijvoorbeeld een computer kijken naar lezen van dichtbij naadloos, waardoor aanpassing eenvoudiger en comfortabeler wordt.

Progressieven zijn multifocale lenzen zonder lijn met maximaal drie kijkgebieden voor zicht op dichtbij, midden en afstand, zodat u met één bril van dichtbij en ver weg kunt kijken. Frames met een zeer korte lens passen waarschijnlijk niet goed op progressieve lenzen; vliegeniers en kattenogen zijn ook slechte keuzes, omdat ze het gebied van de leeslens minimaliseren. Met een progressieve bril kunt u multifocale zichtcorrectie krijgen zonder dat u een bifocale lijn nodig hebt, waardoor u een meer naadloze overgang tussen dichtbij en ver weg kunt krijgen. We zijn er trots op dat we u toegang geven tot een uitstekende verzameling betaalbaar geprijsde progressieve specificaties.

Om multifocale lenzen (en eventuele multifocale lenzen) goed te passen, moeten de brilmonturen eerst worden aangepast en aangepast aan uw gezicht. Als uw recept voor bifocale of trifocale multifocale lenzen is, kan er aanvullende informatie op het recept staan die bijvoorbeeld +2,50 toevoegen zegt. Naast uw bol- en cilinderwaarden bevat een progressief recept een ADD- of NV-waarde. Bij progressieve leesbrillen verloopt de overgang tussen het bereik van receptvermogens soepel, waardoor een midrange receptvermogen mogelijk is tussen het afstandsvermogen bovenaan en het leessegment onderaan.

Om een niet-lijnige progressieve lens te creëren, zijn er twee grote delen van de lens waar je niet doorheen kunt kijken.