Waar moeten multifocale lenzen beginnen?

Progressieve lenzen zorgen ervoor dat u op alle afstanden kunt zien met één bril. Ze beginnen met je afstandsrecept (als je er een hebt) aan de bovenkant van de lens en nemen toe naarmate je naar de onderkant van de lens beweegt.

Waar moeten multifocale lenzen beginnen?

Progressieve lenzen zorgen ervoor dat u op alle afstanden kunt zien met één bril. Ze beginnen met je afstandsrecept (als je er een hebt) aan de bovenkant van de lens en nemen toe naarmate je naar de onderkant van de lens beweegt. Je beweegt gewoon je hoofdpositie zodat je door verschillende delen van de lens kunt scherpstellen. Het is belangrijk om te begrijpen welke impact uw montuurkeuze heeft op uw lenzen.

Framemaat is een belangrijke overweging als het gaat om multifocale lenzen, omdat bepaalde multifocale lenzen beter werken in monturen van verschillende grootte. Omdat je met progressieve lenzen op alle afstanden kunt zien, is het belangrijk dat het hele gezichtsveld binnen het frame past. Daarom passen monturen met een zeer korte lens niet op progressieve lenzen en monturen met een grotere lens (minimaal 28 mm hoog). Progressieve dragers moeten vliegeniers en kattenogen vermijden, omdat beide het onderste gedeelte van het recept kunnen afsnijden, wat resulteert in verlies van leeszicht.

In plaats daarvan moeten ze zoeken naar kortere frames met afgeronde randen, zoals hoornrand, retro vleugeltip, ronde en ovale frames. Een progressieve lens is een brillensontwerp dat helderheid biedt op zowel afstand als in de buurt van objecten, afhankelijk van waar u in de lens kijkt. Progressieve lenzen zijn zeer complex in de manier waarop ze zijn ontworpen en vervaardigd. Multifocale lenzen zijn echter heel gemakkelijk te gebruiken.

Wanneer een patiënt op de juiste manier is aangebracht, kan hij eenvoudig recht door de bovenkant van de lens kijken en een scherp zicht hebben op objecten op afstand. Terwijl de ogen langzaam naar beneden staren door de onderkant van de lens, is er vergroting in de lens die „steeds sterker wordt”. De drager kan kiezen hoeveel leeskracht hij wil of nodig heeft, afhankelijk van waar hij zich op probeert te concentreren. Dit komt door de geleidelijke aard van het vermogensbereik dat de drager tot zijn of haar beschikking heeft.

Progressieve lenzen hebben drie voorschriften in één bril. Dat stelt u in staat om close-up werk te doen (zoals het lezen van een boek), werk op middellange afstand (zoals het bekijken van een website op een computer) of op afstand bekijken (zoals autorijden) zonder dat u uw bril hoeft te verwisselen. Over het algemeen vermindert dit de hoeveelheid tijd die nodig is om vertrouwd te raken met de lens en uw overgang te vergemakkelijken wanneer u in de daaropvolgende jaren naar een bril met hogere voorschriften gaat. Natuurlijk ervaar je de voordelen van multifocale glazen het meest wanneer ze goed zijn afgesteld op je montuur en de manier waarop de monturen op je gezicht passen.

Progressieve lenzen zijn gespecialiseerde brillenglazen die verschillende voorschriften hebben als de drager op en neer kijkt over de lens. Je moet jezelf trainen om tijdens het lezen uit het onderste deel van de lens te kijken, om recht vooruit te kijken naar afstand en ergens tussen de twee plekken te kijken voor middellange afstand of computerwerk. U moet duidelijk dichtbij en op afstand kunnen zien in uw multifocale lenzen, zolang u maar in uw natuurlijke positie staat. Moderne multifocale glazen kunnen zelfs in vrijwel elke vorm of maat worden ontworpen en gemonteerd, inclusief aanpassing in zonnebrillen.

Tijdens de leerperiode kunt u zich duizelig en misselijk voelen als u door het verkeerde deel van de lens kijkt. Progressieven zijn het esthetisch aantrekkelijkere alternatief voor traditionele bifocale lenzen met een zichtbare lijn die de verschillende gezichtszones verdeelt. Als u uw multifocale lenzen opnieuw moet laten monteren of een paar wilt laten monteren en in Houston wilt wonen, maak dan vandaag nog een afspraak. Als je hebt gemerkt dat je je hoofd of bril moet laten zakken om op afstand te lezen, kan dit een teken zijn dat je multifocale lenzen hoog op je gezicht zijn aangebracht.

Bijna iedereen met een zichtprobleem kan deze lenzen dragen, maar ze zijn meestal nodig voor mensen ouder dan 40 jaar met presbyopie (verziendheid) - hun zicht vervaagt wanneer ze close-upwerk doen, zoals lezen of naaien. Als je merkt dat je je hoofd of bril moet optillen om van dichtbij te lezen, kan dit een teken zijn dat je multifocale lenzen te laag op je gezicht passen. Progressieve lenzen elimineren ook de lijn in bifocale lenzen en zorgen voor een meer naadloze overgang van kijken in de verte naar scherpstellen op objecten van dichtbij. Door deze algemene richtlijnen te volgen en door te weten wat u kunt verwachten, kunt u uw nieuwe multifocale lenzen snel onder de knie krijgen.

De problemen die u ondervindt met uw multifocale lenzen kunnen het gevolg zijn van een standaard PD en niet van een aangepaste PD. .