Waarom multifocale lenzen?

Progressieve lenzen hebben drie voorschriften in één bril. Dat stelt u in staat om close-up werk te doen (zoals het lezen van een boek), werk op middellange afstand (zoals het bekijken van een website op een computer) of op afstand bekijken (zoals autorijden) zonder dat u uw bril hoeft te verwisselen.

Waarom multifocale lenzen?

Progressieve lenzen hebben drie voorschriften in één bril. Dat stelt u in staat om close-up werk te doen (zoals het lezen van een boek), werk op middellange afstand (zoals het bekijken van een website op een computer) of op afstand bekijken (zoals autorijden) zonder dat u uw bril hoeft te verwisselen. progressieve lenzen kunnen ook perifere vervorming veroorzaken wanneer u uw ogen heen en weer beweegt. Tijdens de leerperiode kunt u zich uit balans voelen of zelfs misselijk worden als u door het verkeerde deel van de lens kijkt.

Progressieve lenzen bieden de voordelen van een multifocale lens zonder multifocale lijn. En aangezien er een geleidelijke verschuiving in lenssterkte is met een progressieve lens, heb je geen last van plotselinge veranderingen in helderheid, die gebruikelijk zijn bij multifocale lijnen. Activiteiten die een groot detailzicht op korte afstanden vereisen, worden natuurlijk moeilijker naarmate we ouder worden. Veel mensen dragen meerdere brillen bij zich voor verschillende doeleinden, dit kan vervelend zijn.

Zelfs met bifocale of trifocale cellen kan er enige wazigheid zijn op verschillende afstanden. Progressieve lenzen weerspiegelen uw zicht beter voordat u presbyopie ervaart, waardoor het zicht op elke afstand comfortabeler wordt. Je kunt eindelijk je leesbril tegen de stoeprand trappen. Om de beste pasvorm te garanderen, wilt u uw multifocale lenzen proberen met een oogarts, vooral als u premium lenzen koopt.

De laatste twee typen verdelen hun verschillende zones echter met zichtbare lijnen en hebben niet de naadloze gradaties tussen krachten die progressieven doen. Om goed te kunnen werken, moeten progressieve lenzen aan uw ogen worden gemeten en dat kan moeilijk online te bereiken zijn. Als u overweegt over te schakelen op multifocale lenzen, wilt u weten wat de voordelen en andere factoren zijn waarmee u rekening moet houden voordat u de wijziging aanbrengt. Progressieve lenzen zijn niet alleen een optie om bijziendheid en verziendheid te corrigeren, ze kunnen ook een astigmatisme corrigeren.

Je moet je ogen trainen om door het verre deel van de progressieve lens te kijken in plaats van door het leesgedeelte om problemen tijdens het lopen te voorkomen. De enige manier om te weten of multifocale lenzen voor u werken, is door ze te proberen en te zien hoe uw ogen zich aanpassen. Ook wel no-line bifocale lenzen genoemd, verpakken progressieve lenzen drie afzonderlijke recepten in één lens. Progressieve lenzen worden steeds populairder bij mensen die hulp nodig hebben om dichtbij, ver en daartussenin te zien.

Als u een prijsvergelijking maakt voor multifocale lenzen, zult u merken dat standaardlenzen goedkoper zijn dan premium lenzen. Als u de voorkeur geeft aan een multifocale lens zonder lijn voor uzelf of uw kind, kan een progressieve extra lens (PAL) een optie zijn. Mensen die veel computerwerk doen, kunnen baat hebben bij een computerbril, een subset van progressieven die meer ruimte op de lens besteden aan middellange afstanden. Als u afzonderlijke oogvoorschriften nodig heeft om duidelijk op verschillende afstanden te zien, kunnen progressieve lenzen ze waarschijnlijk allemaal met één bril huisvesten.

Bovendien kunnen adaptieve progressieve lenzen, digitale bloklenzen (computerbrillen) of hydrofobe lenscoatings extra kosten met zich meebrengen. Het is altijd leuk om nieuwe brillen te kopen bij je lokale For Eyes, maar als je kiest voor multifocale lenzen, heb je wat extra overwegingen om in gedachten te houden. Progressieve lenzen zijn een uitstekende optie voor atleten en voor dagelijkse gebruikers die gevoelig zijn voor de aanpassing van het gezichtsvermogen tussen lenzen.