Waarom multifocale lenzen zo duur zijn?

Progressieve lenzen zijn duurder omdat je in principe drie brillen in één krijgt. Bovendien betaalt u voor het gemak en de extra tijd die nodig is om een multifocale bril zonder lijnen te maken.

Waarom multifocale lenzen zo duur zijn?

Progressieve lenzen zijn duurder omdat je in principe drie brillen in één krijgt. Bovendien betaalt u voor het gemak en de extra tijd die nodig is om een multifocale bril zonder lijnen te maken. Progressieve lenzen, ook wel progressieve multifocale lenzen genoemd, zijn lenzen met meerdere brandpunten. Als het is gescheiden van het brandpunt, kunnen de lenzen worden verdeeld in lenzen met één brandpunt, bifocale lenzen en multifocale lenzen.

De oorspronkelijke bedoeling van progressieve multifocale lenzen is om natuurlijke, gemakkelijke en comfortabele correctiemethoden te bieden voor presbyopiepatiënten. Een bril kan objecten van ver weg, dichtbij en middenbereik zien. Na het dragen staat één bril gelijk aan het gebruik van meerdere glazen. Vanwege de verschillende aard, kenmerken en toepasbaarheid zijn multifocale lenzen duurder dan enkelvoudige lenzen.

De kosten voor progressieve brillen met astigmatisme zijn bijna hetzelfde als zonder bril als deze binnen het bereik van 2D blijft. Traditionele multifocale lenzen kunnen het zicht van de drager verstoren bij het wisselen van focus op aanzienlijke afstanden, wat sommige mensen afleidend vinden tijdens het rijden of het uitvoeren van andere gevoelige taken. Meer aangepaste lenzen kunnen leiden tot een scherper zicht en bredere velden in vergelijking met de goedkopere gestandaardiseerde progressieven. De lenzen zijn een beetje gekanteld en de mate van kanteling kan ook de breedte van de leeszones veranderen.

Enkelvoudige lenzen zijn de meest gebruikte optische lenzen en zijn geschikt voor de algemene bevolking. Progressieve lenzen kunnen ook een sterke keuze zijn voor mensen die niet tevreden zijn met bifocale of trifocale lenzen. Progressieve multifocale lenzen zijn lenzen met verschillende bovenste en onderste vermogens voor het bovenste deel om ver te zien, en het onderste deel om dichtbij te zien. In combinatie met de kennis van hoe ver de lenzen voor zijn ogen zitten (hoekpuntafstand) en op welke afstand hij leest, kan hij extreem brede gezichtsvelden krijgen.

De coatings van de goedkopere fabrikanten zien er meestal meer versleten uit vanwege het wrijven door de jaren heen dat kleine krasjes op het oppervlak van uw lenzen veroorzaakt. De progressieve lenzen van Harald zijn over het algemeen veel sterker en wat betreft het verschil tussen zicht op afstand en dichtbij afstand. De brugbreedte zorgt ervoor dat je bril comfortabel op de neusbrug rust en de afstand vanaf het binnenste punt van elke lens meet. Jonathan geeft veel om zijn lenzen, dus het oppervlak van de lenzen ziet er altijd goed uit, zelfs na jarenlang gebruik.

Sommige andere lenzen hebben oppervlakken die in twee porties zijn opgedeeld, elk met een ander recept. U kunt bijvoorbeeld de lens Varilux (progressieve lens) E Design (model) krijgen van Essilor, de fabrikant die een premium lens is. Sommige klanten presenteren u echter een perfect fijn oppervlak met goedkopere lenzen en sommigen geven gewoon niets om de lenzen en zullen de coating binnen een paar maanden ook van een premiummerk schuren.