Wanneer moet ik multifocale lenzen kopen?

Weten wanneer u multifocale lenzen moet krijgen, begint met een bezoek aan uw plaatselijke optometrist. Tijdens uw uitgebreide oogonderzoek zal de oogarts ontdekken of u dat nodig heeft.

Wanneer moet ik multifocale lenzen kopen?

Weten wanneer u multifocale lenzen moet krijgen, begint met een bezoek aan uw plaatselijke optometrist. Tijdens uw uitgebreide oogonderzoek zal de oogarts ontdekken of u dat nodig heeft. Tijdens uw uitgebreide oogonderzoek zal de oogarts ontdekken of u brillen op sterkte nodig heeft, en als blijkt dat u dat doet, kunnen ze multifocale lenzen aanbevelen. De meeste mensen kunnen zich veel gemakkelijker aanpassen aan multifocale lenzen dan aan bifocale of trifocale lenzen.

Bifocale lenzen kunnen echter goed zijn, afhankelijk van uw individuele situatie. Als je bijvoorbeeld gewend bent geraakt aan bifocale lenzen, zal het even wennen zijn om over te schakelen op progressieven. Bovendien kunnen progressieven iets meer kosten dan standaard bifocale lenzen. De behoefte aan een progressieve lens neemt toe met de leeftijd.

Op de leeftijd van 35 of 40 hebben veel mensen moeite om hun ogen te richten op objecten in de buurt. Dit staat bekend als presbyopie, en om dit focusprobleem te compenseren, dragen sommige mensen een enkelzichtbril voor afstand, evenals een leesbril voor close-up. Gelukkig is presbyopie geen aandoening die je leven drastisch moet veranderen. De beste manier om u aan deze nieuwe uitdaging aan te passen, is door een afspraak te maken met uw oogarts, die u waarschijnlijk een paar lenzen met progressieve toevoeging (PALS) zal voorschrijven.

Een progressieve lens doet het werk van een single-vision lens en leesbril, zodat je maar één bril bij de hand hebt. Maar met progressieve beelden die de lijnen elimineren, nemen ze ook het risico weg dat ermee gepaard gaat. Nogmaals, een beetje uit balans zijn is normaal en zou moeten verdwijnen als je gewend raakt aan je nieuwe multifocale lenzen. Hoewel sommige mensen progressieve lenzen nodig hebben naarmate ze ouder worden, zijn deze lenzen ook een optie voor kinderen die een bril nodig hebben voor gedurfde bijziendheid en verziendheid.

Een progressieve lens is een brillensontwerp dat helderheid biedt op zowel afstand als in de buurt van objecten, afhankelijk van waar u in de lens kijkt. Framemaat is een belangrijke overweging als het gaat om multifocale lenzen, omdat bepaalde multifocale lenzen beter werken in monturen van verschillende grootte. Als uw zicht echter wazig genoeg is dat u geen dingen dichtbij of ver weg kunt zien, is een progressieve set lenzen misschien een betere optie. Omdat je met progressieve lenzen op alle afstanden kunt zien, is het belangrijk dat het hele gezichtsveld binnen het frame past.

Progressieve lenzen die via dit productieproces zijn gemaakt, hebben minder variaties en bieden wat sommige dragers"high-definition vision” noemen. Progressieve dragers moeten vliegeniers en kattenogen vermijden, omdat beide het onderste gedeelte van het recept kunnen afsnijden, wat resulteert in verlies van leeszicht. Hopelijk kun je met de informatie die we hebben gedeeld die multifocale lenzen gebruiken om in een mum van tijd beter te zien. De enige manier om ervoor te zorgen dat uw multifocale lenzen goed passen en om de efficiëntie van de lenzen te maximaliseren, is een bezoek aan de oogarts een must.

Daarom passen monturen met een zeer korte lens niet op progressieve lenzen en monturen met een grotere lens (minimaal 28 mm hoog). Hoewel een progressieve lens „geen visuele helderheid in de lijn” kan bieden, is het belangrijk om de nadelen van deze lenzen te begrijpen. Als u niet zeker weet of u al dan niet kunt profiteren van multifocale lenzen, stel uzelf dan de volgende vragen. Om goed te kunnen werken, moeten progressieve lenzen aan uw ogen worden gemeten en dat kan moeilijk online te bereiken zijn.