Wat is het nut van multifocale lenzen?

Progressieve lenzen zijn no-line multifocale brillenglazen die er precies hetzelfde uitzien als enkelvoudige lenzen. Met andere woorden, progressieve lenzen helpen je duidelijk te zien op alle afstanden zonder die vervelende (en leeftijdsbepalende) bifocale lijnen die zichtbaar zijn in gewone bifocale en trifocale lijnen.

Wat is het nut van multifocale lenzen?

Progressieve lenzen zijn no-line multifocale brillenglazen die er precies hetzelfde uitzien als enkelvoudige lenzen. Met andere woorden, progressieve lenzen helpen je duidelijk te zien op alle afstanden zonder die vervelende (en leeftijdsbepalende) bifocale lijnen die zichtbaar zijn in gewone bifocale en trifocale lijnen. PAL's zijn een soort multifocale lens specifiek voor mensen die corrigerende lenzen nodig hebben om objecten op afstand en dichtbij te zien. Simpel gezegd, met deze lenzen kun je duidelijk zien op meerdere afstanden zonder een bifocale lijn.

Je ogen veranderen naarmate je ouder wordt. Als je 40 bent, wees dan niet verbaasd als het moeilijk wordt om je focus te verleggen tussen een boek, een website op een computerscherm en het whiteboard van de vergaderruimte. Progressieve lenzen worden steeds populairder bij mensen die hulp nodig hebben om dichtbij, ver en daartussenin te zien. .

Framemaat is een belangrijke overweging als het gaat om multifocale lenzen, omdat bepaalde multifocale lenzen beter werken in monturen van verschillende grootte. Omdat je met progressieve lenzen op alle afstanden kunt zien, is het belangrijk dat het hele gezichtsveld binnen het frame past. Daarom passen monturen met een zeer korte lens niet op progressieve lenzen en monturen met een grotere lens (minimaal 28 mm hoog). Progressieve dragers moeten vliegeniers en kattenogen vermijden, omdat beide het onderste gedeelte van het recept kunnen afsnijden, wat resulteert in verlies van leeszicht.

In plaats daarvan moeten ze zoeken naar kortere frames met afgeronde randen, zoals hoornrand, retro vleugeltip, ronde en ovale frames. Progressieve lenzen zorgen voor een overgang van dicht, gemiddeld en ver zicht. In vergelijking met bifocale lenzen bieden progressieven een bredere zone met helder zicht om activiteiten zoals computergebruik en lezen gemakkelijker te maken voor de drager. Met technologische vooruitgang hebben de progressieve lenzen van vandaag deze vervaging echter verminderd om een beter zicht te bieden aan actieve dragers.

Progressieve lenzen zijn een geweldige optie voor de meeste mensen die een multifocale of leesbril nodig hebben en toch een jeugdige uitstraling en uitstraling willen behouden. Praat met uw oogarts over uw specifieke behoeften en levensstijl om de beste optie voor u te vinden. Hoewel veel mensen onmiddellijk een progressieve lens kiezen, kan een bifocaal beter passen bij uw levensstijl en zichtbehoeften. De enige manier om te weten of multifocale lenzen voor u werken, is door ze te proberen en te zien hoe uw ogen zich aanpassen.

Premium multifocale lenzen (zoals Varilux-lenzen) bieden meestal het beste comfort en de beste prestaties, maar er zijn ook veel andere merken. Hoewel sommige mensen progressieve lenzen nodig hebben naarmate ze ouder worden, zijn deze lenzen ook een optie voor kinderen die een bril nodig hebben voor gedurfde bijziendheid en verziendheid. Sommige mensen vinden dat een progressieve lens beter is dan een enkelzichtlens, omdat het hen in staat stelt om duidelijk te zien op verschillende afstanden zonder dat ze een tweede bril hoeven te dragen. Progressieve lenzen worden soms no-line bifocale lenzen genoemd omdat ze deze zichtbare bifocale lijn niet hebben.

De beste manier om u aan deze nieuwe uitdaging aan te passen, is door een afspraak te maken met uw oogarts, die u waarschijnlijk een paar lenzen met progressieve toevoeging (PALS) zal voorschrijven. Hoewel je met een progressieve lens nabije en verre afstanden duidelijk kunt zien, zijn deze lenzen niet voor iedereen de juiste keuze. Omdat er geen zichtbare bifocale lijnen zijn in multifocale lenzen, geven ze je een jeugdiger uiterlijk dan bifocale of trifocale lenzen. Met name moderne multifocale lenzen hebben de voorkeur voor iedereen die de nieuwste technologie op het gebied van multifocale zichtcorrectie wil en ook de meest aantrekkelijke bril wil zonder ouderwetse lijnen in de lenzen.

Progressieve lenzen zijn aanzienlijk duurder dan enkele of multifocale brillen vanwege de extra tijd die nodig is om een lens te maken met meerdere voorschriften en zonder lijnen. Het is veel omschakelen en voelen wat comfortabel is en dat is waar progressieven binnenkomen. Ontdek hoe lenticulaire lenzen worden gebruikt om het zicht te corrigeren, hun voor- en nadelen, en hoe ze zich verhouden tot multifocale lenzen. .