Wat multifocale lenzen betekenen?

Progressieve lenzen hebben drie voorschriften in één bril. Dat stelt u in staat om close-up werk te doen (zoals het lezen van een boek), werk op middellange afstand (zoals het bekijken van een website op een computer) of op afstand bekijken (zoals autorijden) zonder dat u uw bril hoeft te verwisselen.

Wat multifocale lenzen betekenen?

Progressieve lenzen hebben drie voorschriften in één bril. Dat stelt u in staat om close-up werk te doen (zoals het lezen van een boek), werk op middellange afstand (zoals het bekijken van een website op een computer) of op afstand bekijken (zoals autorijden) zonder dat u uw bril hoeft te verwisselen. multifocale lenzen zijn no-line multifocale brillenglazen die er precies hetzelfde uitzien als enkelvoudige lenzen. Met andere woorden, progressieve lenzen helpen je duidelijk te zien op alle afstanden zonder die vervelende (en leeftijdsbepalende) bifocale lijnen die zichtbaar zijn in gewone bifocale en trifocale lijnen.

Progressieve lenzen zijn een modernere benadering van brillen die aanpassingen vereisen voor meerdere gezichtsvelden. In plaats van de traditionele bifocale lenslook te dragen met gedefinieerde zichtgebieden, zijn progressieve lenzen lijnvrije multifocale lenzen met een naadloze progressie van vergrotingsvermogen. Je ogen zijn duidelijk te zien achter de progressieve bril, je hebt dezelfde look als brildragers die vaak half zo oud zijn als jij, en er zijn geen lenslijnen om je zicht af te leiden. Vraag uw opticien ook voor de beste helderheid, comfort en bescherming bij alle verlichting naar het toevoegen van antireflectiecoating en fotochrome lensbehandeling aan uw nieuwe multifocale lenzen.

Aan het eind van de dag zijn zowel bifocale als progressieve lenzen uitstekend geschikt voor het corrigeren van presbyopie. Er zijn vijf verschillende soorten multifocale lenzen, en elk biedt specifieke kenmerken en prijspunten. Progressieve lenzen daarentegen hebben veel meer lensvermogens dan bifocale of trifocale lenzen, en er is een geleidelijke verandering in vermogen van punt naar punt over het oppervlak van de lens. Uw opticien kan u ook nuttige tips geven over hoe u snel kunt wennen aan het dragen van uw nieuwe multifocale lenzen en hoe u voor uw bril moet zorgen om duidelijk te blijven zien en om uw investering te beschermen.

Misschien heb je geprobeerd lezers in de winkel mee te nemen, maar je oogarts stelt progressieve lenzen voor. Multifocale contactlenzen werken op vrijwel dezelfde manier als progressieve lenzen, met verschillende zones ingebouwd in het ontwerp van de lens voor meerdere soorten afstandsweergave. Over het algemeen corrigeren bifocale lenzen het zicht alleen voor twee verschillende gezichtsvelden, terwijl progressieve lenzen een helder zicht bieden op alle afstanden. Progressieven kunnen meerdere zichtproblemen aanpakken, maar ze worden meestal gebruikt om de effecten van presbyopie te corrigeren.

Je moet jezelf trainen om tijdens het lezen uit het onderste deel van de lens te kijken, om recht vooruit te kijken naar afstand en ergens tussen de twee plekken te kijken voor middellange afstand of computerwerk. Soms kan een progressieve een uitdaging zijn om de goede plek te vinden voor bepaalde afstanden wanneer hij gedurende langere tijd activiteiten in de buurt doet. Als u afzonderlijke oogvoorschriften nodig heeft om duidelijk op verschillende afstanden te zien, kunnen progressieve lenzen ze waarschijnlijk allemaal met één bril huisvesten. Ten slotte bevindt de nabije zichtzone zich meestal aan de onderkant van de lens en maakt taken zoals lezen en naaien een fluitje van een cent.