Wat zijn betere multifocale lenzen of bifocale lenzen?

Bifocale lenzen bieden een duidelijk onderscheid tussen voorschrift voor dichtbij- en veraf zicht in de lens. Hoewel veel mensen onmiddellijk een progressieve lens kiezen, kan een bifocaal beter passen bij uw levensstijl en zichtbehoeften.

Wat zijn betere multifocale lenzen of bifocale lenzen?

Bifocale lenzen bieden een duidelijk onderscheid tussen voorschrift voor dichtbij- en veraf zicht in de lens. Hoewel veel mensen onmiddellijk een progressieve lens kiezen, kan een bifocaal beter passen bij uw levensstijl en zichtbehoeften. Sommige mensen vinden het sterke onderscheid tussen Rx's van een bifocale lens comfortabeler voor hun zicht. Dankzij de wonderen van de moderne technologie doen progressieve lenzen wat bifocale en trifocale lenzen doen, maar zonder de afleidende lijnen.

De manier waarop dit werkt, is dat het recept geleidelijk verandert langs een gang van kracht, gaande van ondersteunend afstandszicht bovenaan tot dichtbij zicht onderaan. De afweging om zo'n complexe lens te laten werken is dat de onderste hoeken van progressieve lenzen dingen wazig laten lijken. Gelukkig helpt nieuwere technologie deze fout te minimaliseren. Wanneer we patiënten onderzoeken die progressieve lenzen willen kopen, meten we de pupilafstand zodat we de krachtgang op de beste plaats kunnen plaatsen.

Daarentegen elimineren progressieve lenzen de duidelijke scheidslijnen tussen verschillende voorschriften. In plaats daarvan zijn er geen lijnen in de lens, je zicht stroomt soepel. Net als bifocale lenzen kijk je nog steeds omhoog om objecten te zien die ver weg zijn. In tegenstelling tot bifocale, hebben progressieven een midden- of tussengebied.

Je kijkt recht vooruit om objecten op de halve fond te zien, zoals een computerscherm. En je kijkt naar beneden om objecten dicht bij je gezicht te zien, maar je maakt deze bewegingen natuurlijk toch. Laten we nu kort praten over multifocale lenzen. Progressieve lenzen zijn multifocale lenzen die drie kijkgebieden bevatten.

Die kijkgebieden zijn gecategoriseerd als afstand, gemiddeld en dichtbij zicht. Een van de belangrijkste verschillen tussen progressieve lenzen en bifocale lenzen is dat er geen zichtbare lijn is tussen elk kijkgebied van de lenzen. Dat gezegd hebbende, is het gebruik ervan vrij gelijkaardig. Functioneel gezien is elk type lens hetzelfde, en de beslissing welk type het beste werkt, komt neer op persoonlijke voorkeur.

In vergelijking met bifocale lenzen bieden progressieven een bredere zone met helder zicht om activiteiten zoals computergebruik en lezen gemakkelijker te maken voor de drager. Zowel progressieve als bifocale lenzen worden gebruikt als zichtoplossing voor presbyopie en bieden comfortabel zicht voor personen met meerdere voorschriften. Progressieve lenzen bieden dezelfde voordelen als traditionele bifocale lenzen zonder de gedefinieerde lijnen, een ontwerpkenmerk dat vaak erg aantrekkelijk is. Progressieve lenzen bieden bredere zones met helder zicht om activiteiten zoals computergebruik en lezen gemakkelijker te maken voor de drager.

Als u daarentegen presbyopie heeft, hebt u lenzen nodig die de manier verbeteren waarop u zowel nabije als verre objecten ziet. Vanwege de populariteit van progressieve lenzen in het afgelopen decennium, hebben de technologische vooruitgang dragers in staat gesteld hun best te zien zonder hun levensstijl aan te passen. Het leeftijdsgebonden begin van aandoeningen zoals presbyopie veroorzaakt de primaire behoefte aan progressieve of bifocale lenzen. Je lenzen werden in de loop van de tijd sterker en op deze leeftijd stopt het proces omdat je lenzen in je ogen vrijwel al het vermogen verloren om zich aan de nabije afstand aan te passen.

Een andere onderscheidende factor is dat bifocale lenzen slechts een oplossing bieden voor twee gezichtsvelden - een op de bovenste helft van de lens voor zicht op afstand en een andere op de onderste helft van de lens voor dichtbij zicht. Progressieve lenzen hebben een vergrotende progressie, die zorgt voor een geleidelijke verandering van kracht en helder zicht op alle afstanden. Bij bifocale lenzen hoeft u deze opties niet te kiezen, omdat individuele parameters niet zo relevant zijn voor uw ervaring met de lenzen als met multifocale lenzen. Bijna iedereen ouder dan 65 jaar zal een verminderde elasticiteit van de lenzen van hun ogen ervaren, een aandoening die presbyopie wordt genoemd.

Afgezien van de esthetische aantrekkingskracht, lossen progressieve lenzen ook een vervelend probleem op dat veel voorkomt bij bifocale lenzen; ze presenteren soms het probleem van 'springen' dat optreedt wanneer de drager verschuift van het bekijken van een ver weg object naar een close-up object. Iedereen die vindt dat deze nadelen te groot zijn om over het hoofd te zien, is misschien meer geïnteresseerd in multifocale lenzen. .