Wat zijn de nadelen van multifocale lenzen?

Als dragers niet gewend zijn aan meerdere veranderingen in het lensvermogen, kunnen progressieve lenzen ze in het begin misselijk en duizelig maken. Een ander nadeel is dat het perifere zicht enigszins kan worden veranderd door de veranderingen die optreden aan de rand van progressieve lenzen.

Wat zijn de nadelen van multifocale lenzen?

Als dragers niet gewend zijn aan meerdere veranderingen in het lensvermogen, kunnen progressieve lenzen ze in het begin misselijk en duizelig maken. Een ander nadeel is dat het perifere zicht enigszins kan worden veranderd door de veranderingen die optreden aan de rand van progressieve lenzen. De behoefte van de meeste mensen aan progressieve lenzen ontwikkelt zich naarmate ze ouder worden. In de leeftijd van 35-40 jaar hebben velen moeite om hun ogen te richten op objecten in de buurt.

Om dit te compenseren, dragen sommigen een bril met één zicht voor de afstand, evenals een apart paar om te lezen. De gradiënt in recepttypen kan visuele vervormingen veroorzaken, vaak net buiten uw periferie. Dit kan vervelend of lastig zijn, vooral omdat het problemen kan veroorzaken bij het uitvoeren van taken zoals het opvoeren van stoepranden en het beklimmen van trappen. Het onderste gedeelte van de bril wordt gebruikt voor close-up werk zoals lezen.

Als je dus naar beneden kijkt om een stap te zetten, zullen je voeten groter lijken en zal het moeilijk worden om je stap te meten. Visuele vervormingen zoals deze nemen af naarmate je gewend raakt aan het gebruik van de bril, maar kunnen behoorlijk lastig zijn, vooral als je al vatbaar bent voor vallen of coördinatieproblemen hebt zoals dyspraxie. Wat zijn de voor- en nadelen van multifocale lenzen. Je ogen veranderen naarmate je ouder wordt.

Als je 40 bent, wees dan niet verbaasd als het moeilijk wordt om je focus te verleggen tussen een boek, een website op een computerscherm en het whiteboard van de vergaderruimte. Progressieve lenzen worden steeds populairder bij mensen die hulp nodig hebben om dichtbij, ver en daartussenin te zien. Het kan een slechte visuele resolutie (vervaging) genereren. Er is ook een geometrische vervorming van het gezichtsveld.

Sommige problemen met geavanceerde progressieve lenzen doen zich voor bij het op en neer lopen. Omdat de leescorrectie onderaan zit, kan de trap eruitzien als een rebound. Dit wordt echter allemaal gedaan om uw multifocale lenzen op te vangen en binnen ongeveer twee weken zouden de tekortkomingen moeten verdwijnen. Het is even wennen aan multifocale glazen.

Veranderingen in het gezichtsvermogen treden op aan de rand van de lens, wat leidt tot kleine veranderingen in het perifere zicht. Voor sommige mensen is verandering een beetje moeilijk. Omdat de eerste slijtage van multifocale lenzen kan optreden: lichte duizeligheid, wankel lopen. Men moet voorzichtig zijn als ze sporten of de trap op en af gaan.

Omdat het gevoel van ruimte verandert, het afstandsoordeel van het object, het gevoel voor diepte verandert, moeten mensen die het eerst dragen niet meteen autorijden of zware oefeningen doen. Als je goed kijkt, moeten de ogen naar beneden gaan, ze hebben een licht ongemak in de ogen. Het object wordt wazig wanneer ze ernaar kijken door een wazig gebied rond de lens. Daarom draaien nieuwe dragers hun hoofd meer en draaien hun ogen minder wanneer ze dingen zien en proberen ze de verre, nabije en middellange afstandsgebieden te gebruiken om het object te zien.

Omdat progressieve lenzen geen lijn hebben, is er een leercurve en kan het een tot twee weken duren om de juiste manier te leren om door de lens te kijken. Maar gezien het gemak en de eenvoud van multifocale lenzen, vinden sommige mensen dat de extra kosten het waard zijn. Als u ernstige symptomen heeft zoals hoge bloeddruk, duizeligheid of een misverstand heeft over progressieve lenzen met meerdere focale lenzen, en u bent niet bereid zich eraan aan te passen, zal het moeilijk zijn om het te proberen. Progressieve lenzen zien er echter net zo uit als een bril met één lens en komen niet als dezelfde stereotypen worden geassocieerd met bifocale lenzen.

Hoewel sommige mensen progressieve lenzen nodig hebben naarmate ze ouder worden, zijn deze lenzen ook een optie voor kinderen die een bril nodig hebben voor gedurfde bijziendheid en verziendheid. Progressieve lenzen zijn geweldig omdat ze drie recepten in één bril hebben, zonder lijnen die je gewend bent te zien op bifocale en trifocale lenzen. De enige manier om te weten of multifocale lenzen voor u werken, is door ze te proberen en te zien hoe uw ogen zich aanpassen. Ik gebruik graag het woord „toewijding” wanneer ik patiënten kennis laat maken met progressieven, omdat ze veel meer toewijding vereisen dan lenzen voor één zicht.

Een progressieve lens doet het werk van een enkelzichtlens en een leesbril, zodat je maar één bril bij de hand hebt. Sommige mensen vinden dat een progressieve lens beter is dan een enkelzichtlens, omdat het hen in staat stelt om duidelijk te zien op verschillende afstanden zonder dat ze een tweede bril hoeven te dragen. Progressieve lenzen zijn niet alleen een optie om bijziendheid en verziendheid te corrigeren, ze kunnen ook een astigmatisme corrigeren. Hoe geweldig het ook mag klinken, progressieven zijn niet de juiste keuze voor iedereen die dit soort zichtcorrectie nodig heeft.

Hoewel er veel voordelen zijn van dit soort brillen, wat zijn de nadelen van multifocale lenzen? Dit is wat ons deskundige oogzorgteam te zeggen heeft. Progressieve lenzen hebben drie voorschriften, wat betekent dat ongeacht uw brekingsfouten, één bril u zal bedekken. Als je klaar bent om het te laten werken, moet je je volledig inzetten voor progressieven door je single-vision afstand en leesbril een paar weken te laten vallen om je aan te passen. .

Bron: brilopjehoofd.nl - Multifocale brillenglazen: No-line multifocale brillenglazen voor een jongere jij