Welk merk is het beste voor progressieve lenzen?

Beste merken multifocale lenzen; Varilux Physio,; Comfort,; Ultra en; Liberty. Praktisch gezien was dit slechts een kleine beweging van 2-3 centimeter heen en weer, maar op deze manier kan ik je een idee geven van hoe breed het gezichtsveld voor mij is.

Welk merk is het beste voor progressieve lenzen?

Beste merken multifocale lenzen; Varilux Physio,; Comfort,; Ultra en; Liberty. Praktisch gezien was dit slechts een kleine beweging van 2-3 centimeter heen en weer, maar op deze manier kan ik je een idee geven van hoe breed het gezichtsveld voor mij is. Omdat sommige van de high-end lenzen kunnen worden aangepast aan een bepaalde leesafstand, zoals de Zeiss individual 2, maar de Shamir Autograph Intelligence kan dat niet. Dus ik vermoedde dat de enige eerlijke vergelijking was om naar de gunstigste leespositie van elk lensontwerp te gaan.

Deze test wordt bijvoorbeeld sterk beïnvloed door mijn ervaring met het dragen van deze lenzen. Hier in de bovenstaande lijst heb ik de Hoya Hoyalux ID zelf niet genoemd. Maar ik heb klanten die dit lensontwerp verkiezen boven die van Zeiss of Leica. En dit kan vaak iets te maken hebben met één kenmerk dat uniek is voor de fabrikant, zoals de binoculaire harmonisatietechnologie van Hoya.

Een ander geweldig kenmerk dat zeer uniek is, is de optimalisatie van astigmatisme op het gebied van afstandszicht in vergelijking met een ander voorgeschreven astigmatisme in de leesruimte. We hadden veel succes met het monteren van die lensontwerpen van bijvoorbeeld Rodenstock of OptoVision. Varilux is verreweg het meest herkenbare merk voor progressieve lenzen. De lens uit de X-serie vervangt de lens uit de S-serie, die nu niet meer leverbaar is.

De superieure visuele ervaring die Kimmel beschrijft, is geen toeval, maar het succesvolle bijproduct van decennia van onderzoek en verfijning. Met meer dan 60 jaar onderzoek en meer dan 70 patenten op hun naam, is het geen verrassing dat Varilux de meest aanbevolen progressieve lens is door optometristen en opticiens. Hier volgt een nadere blik op de progressieven die Nikon biedt en hoe ze zich verhouden tot vergelijkbare producten in de Varilux-lijn. Dit betekent ook dat uw sterkte van het testframe enigszins wordt aangepast aan de positie van slijtage in uw multifocale lenzen.

In tegenstelling tot bifocale of gewone multifocale lenzen, helpen alleen Varilux multifocale lenzen u om het meest natuurlijke zicht mogelijk te maken. Door een deel van de toegevoegde kracht van de lens terug te verplaatsen naar de voorkant van de lens (zoals bij progressieve lenzen in oudere stijl), verbetert het de optiek en vermindert het de compensaties die nodig zijn op het achteroppervlak van de lens. Unity beweert dat hun VIA progressieve lenzen zijn ontworpen op basis van feedback van gebruikers en een iteratief proces van ontwerpverbeteringen, waardoor een lens werd geproduceerd die de concurrerende lenzen in dubbelblinde tests heeft verslagen, überhaupt krachten en alle afstanden toevoegt. De juiste manier om deze lenzen te maken, is door metingen op te nemen zoals hoekpuntafstand, pantoscopische hoek en framewikkeling naast de monoculaire pd- en monoculaire hoogtemetingen die worden gegeven met minder geavanceerde progressieve ontwerpen.

Ik dacht dat ik misschien een lenstype kon identificeren waarmee ik duidelijker kan zien in vergelijking met de andere progressieve lensontwerpen. Dus ik keek naar de trap, wisselde de multifocale lenzen keer op keer totdat ik praktisch geen echte veranderingen zag. Om te zeggen dat dit of dit progressieve lensontwerp het beste presteert voor u zonder alle metingen te hebben gedaan, is geen verklaring waarop u kunt rekenen. Ze hebben geweldig werk verricht door de aandacht te vestigen op hun Crisal-coatings, Transitions-behandelingen en Varilux-multifocale lenzen.

Voor jou kunnen enkele andere aspecten belangrijk zijn in vergelijking met mijn focus tijdens mijn tests, dus blijf bij me en lees het hele artikel om een volledig idee te krijgen van hoe ik multifocale lenzen vergeleek. Anagram Spyglass duikt diep in Essilor's Varilux-lijn van progressieven versus Nikon progressieve lenzen om te bepalen of de ene echt beter is dan de andere. Een bril met multifocale lenzen is de beste optie voor patiënten met presbyopie of vermoeide ogen op korte afstanden. Niet elk paar zal geschikt zijn voor uw ogen, een ongelukkige realiteit die Kimmel aanvankelijk ervoer bij het testen van multifocale lenzen.

Terwijl progressieve lenzen van mindere kwaliteit vaak duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn kunnen veroorzaken, zorgt de gepatenteerde lenstechnologie van Varilux voor een soepelere overgang naarmate uw ogen van dichtbij naar verre afstanden verschuiven. .