Welke multifocale lenzen?

Wat onderscheidt multifocale glazen van uw standaardbrillen? Gewone brillen zijn meestal enkelzichtlenzen met één sterkte. Progressieve lenzen zijn multifocaal met drie voorschriften in een bril.

Welke multifocale lenzen?

Wat onderscheidt multifocale glazen van uw standaardbrillen? Gewone brillen zijn meestal enkelzichtlenzen met één sterkte. Progressieve lenzen zijn multifocaal met drie voorschriften in een bril. Ze zijn een drie-voor-één combinatie in brillen. Progressieve lenzen hebben zones die bedoeld zijn voor close-up, midden- en afstandszicht.

Deze zones vloeien in elkaar over, dus de verandering in macht is dat je het al progressief raadt, in plaats van abrupt. Je ogen veranderen naarmate je ouder wordt. Als je 40 bent, wees dan niet verbaasd als het moeilijk wordt om je focus te verleggen tussen een boek, een website op een computerscherm en het whiteboard van de vergaderruimte. Progressieve lenzen worden steeds populairder bij mensen die hulp nodig hebben om dichtbij, ver en daartussenin te zien.

Ze worden ook ten zeerste aanbevolen voor iedereen die voor het eerst progressieven draagt, omdat ze een eenvoudiger aanpassingsproces bieden. Workspace Progressives zijn progressieven voor speciaal gebruik die zijn ontworpen als aanvulling op uw multifunctionele bril wanneer u langdurig van dichtbij werkt. Het is veel omschakelen en voelen wat comfortabel is en dat is waar progressieven binnenkomen. Gelukkig helpt nieuwe technologie in de progressieve lenzen van Essilor sommige zichtveranderende effecten te verminderen.

Progressieve lenzen worden gebruikt om presbyopie te corrigeren, het verlies van het vermogen van de ogen om te focussen op objecten in de buurt. Er zijn andere soorten multifocale lenzen zoals bifocale en trifocale lenzen, maar progressieve lenzen verschillen vanwege hun soepele overgang tussen voorschriften. Progressieven zien er precies zo uit als „gewone brillen op sterkte” met ononderbroken en transparante lenzen. Dus, wat is het verschil tussen multifocale lenzen en gewone lenzen? Hoewel ze er hetzelfde uitzien, bieden progressieven meerdere sterkte op sterkte binnen één lens, terwijl lenzen voor één zicht slechts één sterkte op sterkte hebben.

Het dragen van progressieven betekent dat u uw bril op sterkte niet hoeft te ruilen voor een leesbril, computerbril of iets anders en niet te vergeten waar u ze voor het laatst hebt neergezet. Progressieve lenzen zijn aanzienlijk duurder dan enkele of multifocale brillen vanwege de extra tijd die nodig is om een lens te maken met meerdere voorschriften en zonder lijnen. Progressieve lenzen, die dunner en lichter zijn, vereisen een hogere mate van expertise en technologie dan enkelzichtlenzen of bifocale lenzen, waardoor ze duurder zijn. De laatste twee typen verdelen hun verschillende zones echter met zichtbare lijnen en hebben niet de naadloze gradaties tussen krachten die progressieven doen.

Bifocale en trifocale lenzen werken op dezelfde manier als multifocale lenzen en hebben twee of drie voorschriften in een bril. Progressieven kunnen meerdere zichtproblemen aanpakken, maar ze worden meestal gebruikt om de effecten van presbyopie te corrigeren.