Wie maakt de beste multifocale lenzen?

Praktisch gezien was dit slechts een kleine beweging van 2-3 centimeter heen en weer, maar op deze manier kan ik je een idee geven van hoe breed het gezichtsveld voor mij is. Omdat sommige van de high-end lenzen kunnen worden aangepast aan een bepaalde leesafstand zoals de Zeiss individual 2, maar de Shamir Autograph Intelligence kan dat niet.

Wie maakt de beste multifocale lenzen?

Praktisch gezien was dit slechts een kleine beweging van 2-3 centimeter heen en weer, maar op deze manier kan ik je een idee geven van hoe breed het gezichtsveld voor mij is. Omdat sommige van de high-end lenzen kunnen worden aangepast aan een bepaalde leesafstand zoals de Zeiss individual 2, maar de Shamir Autograph Intelligence kan dat niet. Dus ik vermoedde dat de enige eerlijke vergelijking was om naar de gunstigste leespositie van elk lensontwerp te gaan. Deze test wordt bijvoorbeeld sterk beïnvloed door mijn ervaring met het dragen van deze lenzen.

Hier in de bovenstaande lijst heb ik de Hoya Hoyalux ID zelf niet genoemd. Maar ik heb klanten die dit lensontwerp verkiezen boven die van Zeiss of Leica. En dit kan vaak iets te maken hebben met één kenmerk dat uniek is voor de fabrikant, zoals de binoculaire harmonisatietechnologie van Hoya. Een ander geweldig kenmerk dat zeer uniek is, is de optimalisatie van astigmatisme op het gebied van afstandszicht in vergelijking met een ander voorgeschreven astigmatisme in de leesruimte.

We hadden veel succes met het monteren van die lensontwerpen van bijvoorbeeld Rodenstock of OptoVision. Varilux is verreweg het meest herkenbare merk voor progressieve lenzen. De lens uit de X-serie vervangt de lens uit de S-serie die nu niet meer leverbaar is. De superieure visuele ervaring die Kimmel beschrijft, is geen toeval, maar het succesvolle bijproduct van decennia van onderzoek en verfijning.

Met meer dan 60 jaar onderzoek en meer dan 70 patenten op hun naam, is het geen verrassing dat Varilux de meest aanbevolen progressieve lens is door optometristen en opticiens. Varilux Comfort is een conventionele progressieve die patiënten gemakkelijke en comfortabele overgangen biedt tussen dichtbij, ver en daartussenin. Bernan Maintenaz, een jonge Franse ingenieur, vond in 1959 de beste progressieve lenzen uit, genaamd Varilux, tegenwoordig eigendom van Essilor. Wanneer de gebruiker ver weg kijkt, gaat de pupil naar het bovenste deel van de progressieve lens en kijkt in de verre zichtzone.

Aangezien de overgang bij elk progressief lensontwerp een beetje anders is van ver naar bijna recept, is het idee niet de beste testinstelling om vast te houden aan een vaste testinstelling. Ik heb die details zoals de verschillende coatings ook vermeld in de samenvattingen over de progressieve lenslijn van de fabrikant die je hier kunt vinden. Ze hebben geweldig werk verricht door de aandacht te vestigen op hun Crisal-coatings, Transitions-behandelingen en Varilux multifocale lenzen. De Camber-lens verschilt van andere digitale progressieve lenzen doordat het een asferische voorlens gebruikt.

De juiste manier om deze lenzen te maken, is door metingen op te nemen zoals hoekpuntafstand, pantoscopische hoek en framewikkeling naast de monoculaire pd- en monoculaire hoogtemetingen die worden gegeven met minder geavanceerde progressieve ontwerpen. Met minstens honderd verschillende progressieve ontwerpen om uit te kiezen, kan het vinden van het beste paar een hele klus lijken. Als hij zijn vak grondig kent en graag met mensen werkt, krijgt u de best mogelijke multifocale lenzen. Met Varilux multifocale lenzen kunt u autorijden, een boek lezen en op uw computer werken, allemaal met één bril.

Terwijl progressieve lenzen van mindere kwaliteit vaak duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn kunnen veroorzaken, zorgt de gepatenteerde lenstechnologie van Varilux voor een soepelere overgang naarmate uw ogen van dichtbij naar verre afstanden verschuiven. Voordat progressieve lenzen werden gemaakt, vertrouwden veel mensen op bifocale lenzen om hun afstand en zicht in de buurt te corrigeren. Ik kan niet zeggen dat er een progressief lensontwerp is dat lichtjaren voor is op de concurrentie. Elke progressieve lens die er is, produceert een vergrotend effect in de onderste helft van de lenzen, zodat u kunt lezen.

Ik dacht dat ik misschien een lenstype kon identificeren waarmee ik duidelijker kan zien in vergelijking met de andere progressieve lensontwerpen.