Zijn alle multifocale lenzen hetzelfde?

Ervaren dragers van multifocale lenzen weten dat niet elk progressief lensontwerp op elk montuur past. Wat onderscheidt multifocale glazen van uw standaardbrillen? Gewone brillen zijn meestal enkelzichtlenzen met één sterkte.

Zijn alle multifocale lenzen hetzelfde?

Ervaren dragers van multifocale lenzen weten dat niet elk progressief lensontwerp op elk montuur past. Wat onderscheidt multifocale glazen van uw standaardbrillen? Gewone brillen zijn meestal enkelzichtlenzen met één sterkte. Progressieve lenzen zijn multifocaal met drie voorschriften in een bril. Ze zijn een drie-voor-één combinatie in brillen.

Progressieve lenzen hebben drie voorschriften in één bril. Dat stelt u in staat om close-up werk te doen (zoals het lezen van een boek), werk op middellange afstand (zoals het bekijken van een website op een computer) of op afstand bekijken (zoals autorijden) zonder dat u uw bril hoeft te verwisselen. Als de eerste framematen enigszins zijn verplaatst, kijkt u niet door het juiste deel van de progressieve lens. De nieuwste, beste versie van deze lenzen komt het dichtst in de buurt van het natuurlijke jeugdige zicht dat een presbyopisch persoon kan bereiken.

Een nieuwe meting voor de positie van de lens en het opnieuw maken van de lens of het aanpassen van het frame zou het probleem moeten oplossen. Terwijl een progressieve lensdrager door de afstand, tussenliggende en nabije zones van de lens kijkt, is alles duidelijk en scherp. Ze worden als multifocaal beschouwd omdat er een naadloze progressie is van afstand naar dichtbij met een tussenliggend gedeelte ertussen. Je oude bril voelt misschien comfortabeler aan, maar alleen het dragen van je multifocale lenzen helpt je om je sneller aan te passen.

Aan de andere kant bieden premium lenzen een breder kijkgebied en minder visuele vervormingen, omdat ze op maat zijn gemaakt voor uw ogen. Want als u twee verschillende winkels bezoekt, kan de ervaring variëren van de tijd die met u wordt doorgebracht en in het meten en raadplegen van de multifocale lenzen. Beschouw progressieve computerlenzen als nichebrillen; ze dienen een doel en verlichten ongemak, maar ze zullen uw gewone bril niet vervangen. Zonnebrillen met echte glazen lenzen zijn tegenwoordig alleen te vinden bij de fabrikanten van zonnebrillen van hogere kwaliteit.

Veel optometristen en opticiens raden ook aan om bij aankoop van multifocale lenzen het beste te kopen dat de optische winkel te bieden heeft. Door het ontwerp van progressieve lenzen kunt u op alle afstanden duidelijk zien, maar het creëert ook aberraties in de onderste periferie van de lens. Progressieve lenzen zijn veel geavanceerder en technologisch geavanceerder dan hun algemene naam (vaak „no-line bifocale lenzen genoemd). Je kunt ook multifocale lenzen krijgen in een breed scala aan lensmaterialen of met Transitions die automatisch donker worden in de zon.