Zijn duurdere multifocale lenzen beter?

De kosten van progressieve lenzen zijn iets hoger als u kiest voor premium versus u kunt zich echter verheugen op een breder kijkgebied en minder visuele vervormingen wanneer u premium progressieve lenzen selecteert, omdat ze op maat gemaakt zijn voor uw ogen. Over het algemeen geldt dat hoe lager de kosten van uw lenzen, hoe minder functies u beschikbaar heeft.

Zijn duurdere multifocale lenzen beter?

De kosten van progressieve lenzen zijn iets hoger als u kiest voor premium versus u kunt zich echter verheugen op een breder kijkgebied en minder visuele vervormingen wanneer u premium progressieve lenzen selecteert, omdat ze op maat gemaakt zijn voor uw ogen. Over het algemeen geldt dat hoe lager de kosten van uw lenzen, hoe minder functies u beschikbaar heeft. Je offert een persoonlijker paar lenzen op voor iets zuiniger. Als je erover nadenkt om met je bril voor een meer kosteneffectieve route te gaan, bedenk dan wat je nodig hebt voor je zicht voordat je koopt.

Uw standaardlenzen hebben één sterkte, maar multifocale lenzen zijn beschikbaar voor mensen die 2 of meer recepten in één lens nodig hebben. Misschien heb je geprobeerd lezers in de winkel mee te nemen, maar je oogarts stelt progressieve lenzen voor. Bifocale en trifocale lenzen hebben een zichtbare lijn, dus het is gemakkelijker om te bepalen waar u moet zoeken voor een helder zicht. Mensen die klaar zijn voor bifocale lenzen vanwege leeftijdsgebonden veranderingen in het gezichtsvermogen, willen misschien progressieve lenzen proberen.

U kunt een lens maken die is ontworpen voor meerdere voorschriften, waaronder bifocale, trifocale en multifocale lenzen. Lees meer over waar u voor betaalt bij het bespreken van goedkope en dure lenzen, zodat u de beste beslissing kunt nemen voor uw behoeften. De vooruitgang in contactlenstechnologie maakt speciale contacten effectiever dan ooit bij het corrigeren van zichtproblemen. Bifocale en trifocale lenzen worden opgesplitst door lijnen die over de lens lopen (1 lijn voor bifocale; 2 voor trifocale lenzen).

En als u op een computer werkt, zult u merken dat een gewone progressieve lens niet de helderheid biedt die u nodig hebt op een gemiddelde afstand. Progressieve lenzen zijn echter ook duurder dan andere lenzen omdat ze over het algemeen veel veelzijdiger zijn. Hoewel je met een progressieve lens nabije en verre afstanden duidelijk kunt zien, zijn deze lenzen niet voor iedereen de juiste keuze. In plaats van een lensontwerp te verdichten, zoals bij progressieve lenzen met korte gang, zorgen ze ervoor dat alle vermogensbereiken mooi in elk frame passen.

Naast het soort materiaal dat uw lenzen gebruiken, zijn er nog andere opties om uw bril een persoonlijk gevoel te geven. Progressieve lenzen, of no-line bifocale lenzen, bevatten drie sterktes op sterkte die op elk overgangspunt worden gemengd, zodat de ogen er gemakkelijk tussen kunnen wisselen. Als je een kleiner montuur nodig hebt, maar de lensvelden die helpen bij het lezen niet wilt verliezen, kun je progressieve lenzen met korte gang proberen. Schilders, kunstenaars, tandartsen, bibliothecarissen, monteurs, kappers en redacteuren zijn slechts enkele van de mensen die misschien computermultifocale lenzen willen proberen.