Zijn multifocale lenzen beter dan bifocale lenzen?

Bifocale lenzen bieden een duidelijk onderscheid tussen voorschrift voor dichtbij- en veraf zicht in de lens. Hoewel veel mensen onmiddellijk voor een progressieve lens kiezen, kan een bifocaal beter passen bij uw levensstijl en zichtbehoeften.

Zijn multifocale lenzen beter dan bifocale lenzen?

Bifocale lenzen bieden een duidelijk onderscheid tussen voorschrift voor dichtbij- en veraf zicht in de lens. Hoewel veel mensen onmiddellijk voor een progressieve lens kiezen, kan een bifocaal beter passen bij uw levensstijl en zichtbehoeften. Sommige mensen vinden het sterke onderscheid tussen Rx's van een bifocale lens comfortabeler voor hun zicht. Daarentegen elimineren progressieve lenzen de duidelijke scheidslijnen tussen verschillende voorschriften.

In plaats daarvan zijn er geen lijnen in de lens, je zicht verloopt soepel. Net als bifocale lenzen kijk je nog steeds omhoog om objecten te zien die ver weg zijn. In tegenstelling tot bifocale, hebben progressieven een midden- of tussengebied. Je kijkt recht vooruit om objecten op de halve fond te zien, zoals een computerscherm.

En je kijkt naar beneden om objecten dicht bij je gezicht te zien, maar je maakt deze bewegingen natuurlijk toch. Laten we nu kort praten over multifocale lenzen. Progressieve lenzen zijn multifocale lenzen die drie kijkgebieden bevatten. Die kijkgebieden zijn gecategoriseerd als afstand, gemiddeld en dichtbij zicht.

Een van de belangrijkste verschillen tussen progressieve lenzen en bifocale lenzen is dat er geen zichtbare lijn is tussen elk kijkgebied van de lenzen. Dat gezegd hebbende, is het gebruik ervan vrij gelijkaardig. De meeste mensen kunnen zich veel gemakkelijker aanpassen aan multifocale lenzen dan aan bifocale of trifocale lenzen. Deze effecten zijn te vinden in de meeste bifocale lensontwerpen en zijn afhankelijk van de vorm van uw leessegment en uw leesvermogen.

Je lenzen werden in de loop van de tijd sterker en op deze leeftijd stopt het proces omdat je lenzen in je ogen vrijwel al het vermogen verloren om zich aan het nabije bereik aan te passen. Progressieve lenzen bieden bredere zones met helder zicht om activiteiten zoals computergebruik en lezen gemakkelijker te maken voor de drager. Zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien, is er geen optie die past bij alle oplossingen van mensen met multifocale lenzen. Ja, de stijl en het ontwerp van je monturen doen er zeker toe, maar je lenzen zullen bepalen of je goed kunt zien.

Aan de ene kant hebben echt korte progressieve brillen een kleinere zone voor de middellange afstand zoals je laptop en hoef je tijdens het lezen niet zoveel naar beneden te kijken. Bij bifocale lenzen hoeft u deze opties niet te kiezen omdat individuele parameters niet zo relevant zijn voor uw ervaring met de lenzen als met multifocale lenzen. Aan de andere kant krijg je echt lange progressieve lenzen om grotere oogbewegingen naar beneden te dwingen om te kunnen lezen. Uw oogarts kan ook met u praten over de voor- en nadelen van verschillende opties, van chirurgie tot contactlenzen tot bifocale lenzen.

Met bifocale lenzen krijg je er niet de look van de single-vision lens bij zoals bij multifocale lenzen. Hoewel er veel voor- en nadelen zijn van multifocale lenzen, kan elk type lens je helpen, net als voor bifocale lenzen. Als je maar één van die twee zichtproblemen hebt, heb je slechts enkele zichtlenzen nodig, waarbij de lens je zicht op hetzelfde niveau helemaal over de lens verbetert. Ze voeren gewoon oogbewegingen uit in het wazige deel van de lenzen die niet zo gemakkelijk te herkennen zijn als bij bifocale lenzen.