Zijn multifocale lenzen duur?

Progressieve lenzen kunnen een ongelooflijke zegen zijn voor mensen met astigmatisme en andere brekingsfouten, maar ze zijn ook vaak duur. De perifere wazigheid die mensen associëren met een progressieve leesbril wordt eigenlijk veroorzaakt door drie lensvermogens in één lens op te nemen.

Zijn multifocale lenzen duur?

Progressieve lenzen kunnen een ongelooflijke zegen zijn voor mensen met astigmatisme en andere brekingsfouten, maar ze zijn ook vaak duur. De perifere wazigheid die mensen associëren met een progressieve leesbril wordt eigenlijk veroorzaakt door drie lensvermogens in één lens op te nemen. Progressieve lenzen met korte gang zijn ontworpen om in kleinere frames te passen en hebben leeszichtgangen die niet breed zijn. Afhankelijk van het lensvermogen in het topsegment, kan de Double-D worden beschouwd als een trifocale of een bifocale lens.

Kost meestal meer dan standaard progressieve lenzen, hoewel de prijs vaak lager is dan premium multifocale lenzen. Alleen verkrijgbaar bij een paar fabrikanten. Progressieve lenzen hebben de voorkeur voor bifocale lenzen omdat ze geen zichtbare lijn bevatten en functioneler zijn, zodat u met volledige helderheid kunt zien. Deze trifocale lens voor speciale doeleinden heeft een tussensegment in Executive-stijl in de onderste helft van de lens, en een kleinere platte seg voor dichtbij zicht ingebed in de tussenliggende seg.

Houd rekening met het kostenverschil tussen multifocale lenzen, enkelzichtlenzen en bifocale lenzen. Een specifiek merk ortho-k lenzen en pastechniek is Bausch + Lomb's Vision Shaping Treatment (VST). Een ander ding om op te letten is het feit dat de kosten van progressieve lenzen dramatisch kunnen stijgen. progressieve brillenglazen kunnen een zwemeffect veroorzaken, wat het perifere zicht beïnvloedt en het zicht aan de randen van de lenzen kan verstoren.

Zoals uit deze studie blijkt, worden progressieve lenzen ook gebruikt om de progressie van bijziendheid te verminderen, vooral bij kinderen. Progressieve multifocale lenzen veranderen geleidelijk in vermogen van de bovenste helft van de lens naar de onderkant en bevatten dus veel lensvermogens. Gelukkig helpt nieuwe technologie in de progressieve lenzen van Essilor sommige zichtveranderende effecten te verminderen. Als dragers niet gewend zijn aan meerdere veranderingen in lensvermogen, kunnen progressieve lenzen ze in het begin misselijk en duizelig maken.

Tijdens een procedure genaamd phacoemulsificatie (Fak-o-e-Mul-Sih-fih-Kay-Shun), maakt uw chirurg een kleine incisie aan de voorkant van uw oog (hoornvlies) en steekt een naalddunne sonde in de lenssubstantie waar de cataract zich heeft gevormd. Haar zicht voelde heel goed aan met het testframe en ze wil geen twee brillen, dus besluit ze een progressieve bril te nemen.