Zijn varilux multifocale lenzen het waard?

Terwijl progressieve lenzen van mindere kwaliteit vaak duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn kunnen veroorzaken, zorgt de gepatenteerde lenstechnologie van Varilux voor een soepelere overgang naarmate uw ogen van dichtbij naar grote afstanden verschuiven. Bernan Maintenaz, een jonge Franse ingenieur, vond in 1959 de beste progressieve lenzen uit, genaamd Varilux, tegenwoordig eigendom van Essilor.

Zijn varilux multifocale lenzen het waard?

Terwijl progressieve lenzen van mindere kwaliteit vaak duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn kunnen veroorzaken, zorgt de gepatenteerde lenstechnologie van Varilux voor een soepelere overgang naarmate uw ogen van dichtbij naar grote afstanden verschuiven. Bernan Maintenaz, een jonge Franse ingenieur, vond in 1959 de beste progressieve lenzen uit, genaamd Varilux, tegenwoordig eigendom van Essilor. Op dit moment wordt Varilux X 4D als de beste beschouwd, we zullen er later over praten. ACCULASIK van Woodham's Eye Clinic Voordat u overweegt progressieve lenzen te kopen of te upgraden, zijn er een paar dingen die u moet weten.

Eerst moet je het verhaal achter multifocale lenzen kennen. Waar komen ze vandaan? Waarom zijn er zoveel keuzes? Het verhaal van oogglastechnologie is niet alleen netjes, het kan u helpen begrijpen welke van de meer dan 650 soorten het beste bij u past. Ten tweede moet je weten dat alle nieuwe ontwikkelingen in lenskleding bepaalde nadelen hebben gehad waarmee consumenten moesten leren leven. De eerste paar versies van bifocale lenzen waren bijvoorbeeld geweldig om de noodzaak om meerdere brillen mee te nemen te elimineren, maar dragers werden voortdurend gedesoriënteerd door beeldsprong.

Evenzo had de eerste introductie van progressieve lenzen het bijproduct van een duizelig gevoel uit balans. Tegenwoordig hebben sommige merken multifocale lenzen nog steeds het verbijsterende gevoel. De wow-factor van het onmiddellijk verbeteren van het gezichtsvermogen is altijd gepaard gegaan met een afgeleide aandoening waarmee consumenten te maken hebben gehad. Ten slotte is een team van ingenieurs en artsen die zo vastbesloten zijn om de perfecte oplossing te vinden erin geslaagd een reeks producten te ontwikkelen die de drie meest voorkomende klachten van de progressieve lenswear-gemeenschap elimineert.

Je oogarts heeft het huiswerk voor je gedaan, en een snel gesprek met hem kan de toekomst van je visie veranderen terwijl je winkelt voor je volgende bril. Hoewel Costco deze drie lenstypes op hun optische afdeling aanbiedt, heeft het twee grote nadelen. Dit soort lenzen is ook super aanpasbaar, omdat ze punt voor punt in het binnenste en externe deel van de lens worden gesneden met behulp van de nieuwste technologie en digitale apparatuur. Momenteel is Varilux de dominante lijn van progressieven; een lensproduct dat historisch is gemaakt door Essilor, nu onder de paraplu van EssilorLuxottica, dat ook eigenaar is van Eyemed, Lenscrafters, Pearle Vision, For Eyes en andere entiteiten in de oogzorgindustrie.

Standaard fotochromatische lenzen werken niet in een auto omdat de voorruit de UV-stralen blokkeert die nodig zijn om het chemische proces te activeren dat ervoor zorgt dat de lens donkerder wordt. Varilux is een merk van progressieve brillenglazen die worden gebruikt om zichtproblemen in verband met presbyopie te corrigeren. U moet duidelijk dichtbij en op afstand kunnen zien in uw multifocale lenzen, zolang u maar in uw natuurlijke positie staat. Sommige mensen vinden dat een progressieve lens beter is dan een enkelzichtlens, omdat het hen in staat stelt om duidelijk te zien op verschillende afstanden zonder dat ze een tweede bril hoeven te dragen.

U kunt Varilux-lenzen ook verbeteren met speciale coatings, zoals Crizal anti-glare, UV-bestendige behandeling. In deze whitepaper introduceren experts van R%26D en Consumer Insights de nieuwste innovatie op het gebied van enkelvoudige lenzen. De dragers droegen de twee lenzen achter elkaar, werden vervolgens geïnterviewd en gevraagd om gedetailleerde, gestandaardiseerde vragenlijsten in te vullen om hun beoordelingen van de lenzen te verzamelen. Varilux progressieve lenzen maken niet alleen een einde aan de harde lijnen die te zien zijn in bifocale lenzen, ze verscherpen het zicht op afstand, het zicht in de buurt en alles daartussenin.

Voordat de ontwikkelings- en implementatiefase van een nieuwe progressieve lens wordt gestart, wordt het lensconcept getest onder levensechte omstandigheden in overeenstemming met een strikt wetenschappelijk protocol. Met Varilux multifocale lenzen kunt u autorijden, een boek lezen en op uw computer werken, allemaal met één bril. Niet donker genoeg - Fotochrome lenzen die net zo handig zijn als ze zijn om UV-stralen te blokkeren en u te beschermen tegen de schittering van de zon, zullen waarschijnlijk niet voldoende zijn voor iedereen die last heeft van extreem hoge lichtomstandigheden. De meeste soorten multifocale lenzen passen beter in een groot montuur, dus je hebt grotere lenzen nodig.

.