Moet je multifocale lenzen kopen?

De meeste mensen kunnen zich veel gemakkelijker aanpassen aan multifocale lenzen dan aan bifocale of trifocale lenzen. Bifocale lenzen kunnen echter goed afhankelijk zijn.

Moet je multifocale lenzen kopen?

De meeste mensen kunnen zich veel gemakkelijker aanpassen aan multifocale lenzen dan aan bifocale of trifocale lenzen. Bifocale lenzen kunnen echter goed afhankelijk zijn. Bifocale lenzen kunnen echter goed zijn, afhankelijk van uw individuele situatie. Als je bijvoorbeeld gewend bent geraakt aan bifocale lenzen, zal het even wennen zijn om over te schakelen op progressieven.

Bovendien kunnen progressieven iets meer kosten dan standaard bifocale lenzen. Progressieve lenzen hebben drie voorschriften in één bril. Dat stelt u in staat om close-up werk te doen (zoals het lezen van een boek), werk op middellange afstand (zoals het bekijken van een website op een computer) of op afstand bekijken (zoals autorijden) zonder dat u uw bril hoeft te verwisselen. Deze alles-in-één bril heeft een leercurve.

Zonder een zichtbare lijn om je te begeleiden, moet je jezelf trainen om uit het juiste deel van de lens te kijken voor de taak die je uitvoert. Je moet je ogen trainen om tijdens het lopen door het bovenste (afstand) gedeelte van de lens te kijken. Als je de trap op loopt en door het onderste deel van de lens naar beneden kijkt, kunnen je voeten groter lijken dan ze zijn. Gelukkig is presbyopie geen aandoening die je leven drastisch moet veranderen.

De beste manier om u aan deze nieuwe uitdaging aan te passen, is door een afspraak te maken met uw oogarts, die u waarschijnlijk een paar lenzen met progressieve toevoeging (PALS) zal voorschrijven. In plaats daarvan hebt u mogelijk een professionele of computerprogressieve lens nodig, die een sterkere sterkte biedt voor tussenafstanden. Als je het gevoel hebt dat de lenzen die je momenteel draagt een aanpassing op sterkte nodig hebben, dan kan een overstap naar multifocale lenzen in de nabije toekomst zijn. Een andere indicator dat multifocale lenzen nuttig kunnen zijn, is ongemak bij het gebruik van uw huidige lenzen op sterkte.

Houd rekening met het kostenverschil tussen multifocale lenzen, enkelzichtlenzen en bifocale lenzen. Dus, hoe weet je wanneer je multifocale lenzen moet krijgen? Als je al een bril of contactlenzen draagt vanwege verziendheid, maar je merkt dat het ook steeds moeilijker wordt om dingen van dichtbij te zien, dan kunnen progressieve lenzen helpen. Als je gewend bent om een computerscherm zonder progressieve lenzen te gebruiken of een bureau te gebruiken, wil je de nodige aanpassingen aanbrengen met je nieuwe bril op. Progressieve dragers moeten vliegeniers en kattenogen vermijden, omdat beide het onderste gedeelte van het recept kunnen afsnijden, wat resulteert in verlies van leeszicht.

De enige manier om ervoor te zorgen dat uw multifocale lenzen goed passen en om de efficiëntie van de lenzen te maximaliseren, is een bezoek aan de oogarts een must. Enige duizeligheid of hoofdpijn hier en daar is normaal bij een nieuwe bril van welke aard dan ook, maar dit geldt vooral voor multifocale lenzen. Hopelijk kun je met de informatie die we hebben gedeeld die multifocale lenzen gebruiken om in een mum van tijd beter te zien. Natuurlijk ervaar je de voordelen van multifocale glazen het meest wanneer ze goed zijn afgesteld op je montuur en de manier waarop de monturen op je gezicht passen.

Als u niet zeker weet of u al dan niet kunt profiteren van multifocale lenzen, stel uzelf dan de volgende vragen. Hoewel sommige mensen progressieve lenzen nodig hebben naarmate ze ouder worden, zijn deze lenzen ook een optie voor kinderen die een bril nodig hebben voor gedurfde bijziendheid en verziendheid. Dit is meestal geen direct gevolg van de multifocale lenzen zelf, maar eerder een bijwerking van de duizeligheid, het uit balans zijn en zelfs de nieuwe hoofdbeweging. Maar als het probleem uitsluitend afkomstig is van computerschermtijd, dan zijn het een paar speciale progressieve lenzen die ideaal zijn, met een hogere sterkte in het centrale deel van de lens.