Waar draag je multifocale lenzen?

Lezen met multifocale lenzen · Richt uw neus in de richting die u wilt lezen, en houd een boek of krant omhoog om uw nieuwe lenzen te testen · Breid de pagina uit. Naarmate we ouder worden, vooral na de leeftijd van 40, begint ons zicht in de buurt te verslechteren.

Waar draag je multifocale lenzen?

Lezen met multifocale lenzen · Richt uw neus in de richting die u wilt lezen, en houd een boek of krant omhoog om uw nieuwe lenzen te testen · Breid de pagina uit. Naarmate we ouder worden, vooral na de leeftijd van 40, begint ons zicht in de buurt te verslechteren. Progressieve lenzen zorgen ervoor dat u op alle afstanden kunt zien met één bril. Ze beginnen met je afstandsrecept (als je er een hebt) aan de bovenkant van de lens en nemen toe naarmate je naar de onderkant van de lens beweegt.

Je beweegt gewoon je hoofdpositie zodat je door verschillende delen van de lens kunt scherpstellen. Beweeg je hoofd naar boven om iets in de verte te zien, houd het recht voor zicht op middellange of armlengte en naar beneden voor dichtbij zicht op objecten die zich van dichtbij bevinden. Naast de esthetische verbetering van de lens zonder de lijnsegmenten (waardoor mensen er ook ouder uitzien en zich ouder voelen), vermijden PAL's de visuele discontinuïteit of beeldsprong wanneer uw ogen van de ene zone naar de andere verschuiven in niet-progressieve multifocale beelden. Het grote voordeel van progressieve lenzen ten opzichte van standaard bifocale of trifocale lenzen is dat ze geen zichtbare lijn hebben die de lens in tweeën snijdt, maar eerder een naadloze en geleidelijke verandering in vermogen naarmate je langs de lens beweegt.

Als u normaal gesproken geen bril draagt om op afstand te kijken, is het belangrijkste dat u kunt doen om comfortabel uw lenzen te dragen, een week de tijd nemen en uw bril fulltime dragen. Het bovenste gedeelte van de lens is voor afstand en naarmate je lager op de lens gaat, vordert de sterkte naar je leesrecept. Niemand kijkt er naar uit om zich aan te passen aan een nieuw paar lenzen, maar als je leert hoe ze werken, zullen ze zeker een stuk aangenamer zijn om te dragen. Ok, je hebt net je nieuwe bifocale lenzen gekregen en je vraagt je af hoe je er ooit aan zult wennen om ze te dragen.

Progressieve lenzen, ook wel „no-line bifocale” genoemd, zijn brillenglazen met een vloeiende overgang tussen delen met verschillende brandpuntsafstanden, waardoor het zicht op alle afstanden wordt gecorrigeerd. Omdat progressieven geen lijnen hebben en er een geleidelijke machtsverandering is, is het soms in het begin moeilijk om het juiste gebied te vinden om doorheen te kijken. Gun jezelf twee weken de tijd om volledig aangepast te worden aan en comfortabel te zijn met je nieuwe progressieven. Hoewel progressieve brillen een populaire keuze zijn onder oudere volwassenen met meerdere voorschriften, zijn er verschillende voordelen die multifocale contactlenzen bieden naast het corrigeren van de 3 visuele zones.

Progressieve lenzen of progressieve additionele lenzen (PAL's) zijn tegenwoordig de meest populaire multifocale lenzen en bieden een effectieve en geweldig uitziende zichtoplossing voor personen met presbyopie (leeftijdsgerelateerd verlies van het bijna-gezichtsvermogen). Door deze algemene richtlijnen te volgen en door te weten wat u kunt verwachten, kunt u uw nieuwe multifocale lenzen snel onder de knie krijgen. Progressieve lenzen zijn een geweldige optie voor de meeste mensen die een multifocale of leesbril nodig hebben en toch een jeugdige uitstraling en uiterlijk willen behouden. Er zijn industriestandaarden die worden bepaald door de hoogte van uw montuur, evenals hoe u uw bril draagt (hoger op uw neus, helemaal omhoog of lager).

Een andere zorg bij nieuwe dragers is de vervorming die wordt geproduceerd in de onderste, buitenste delen van hun bril. Short Corridor PALS Om het bovengenoemde probleem op te lossen, er zijn nu progressieve lenzen genaamd „short corridor lenzen”, gemaakt om in kleinere monturen te passen voor een breder scala aan brillenstijlen.