Welke multifocale lenzen zijn het beste?

Praktisch gezien was dit slechts een kleine beweging van 2-3 centimeter heen en weer, maar op deze manier kan ik je een idee geven van hoe breed het gezichtsveld voor mij is. Omdat sommige van de high-end lenzen kunnen worden aangepast aan een bepaalde leesafstand, zoals de Zeiss individual 2, maar de Shamir Autograph Intelligence kan dat niet.

Welke multifocale lenzen zijn het beste?

Praktisch gezien was dit slechts een kleine beweging van 2-3 centimeter heen en weer, maar op deze manier kan ik je een idee geven van hoe breed het gezichtsveld voor mij is. Omdat sommige van de high-end lenzen kunnen worden aangepast aan een bepaalde leesafstand, zoals de Zeiss individual 2, maar de Shamir Autograph Intelligence kan dat niet. Dus ik vermoedde dat de enige eerlijke vergelijking was om naar de gunstigste leespositie van elk lensontwerp te gaan. Deze test wordt bijvoorbeeld sterk beïnvloed door mijn ervaring met het dragen van deze lenzen.

Hier in de bovenstaande lijst heb ik de Hoya Hoyalux ID zelf niet genoemd. Maar ik heb klanten die dit lensontwerp verkiezen boven die van Zeiss of Leica. En dit kan vaak iets te maken hebben met één kenmerk dat uniek is voor de fabrikant, zoals de binoculaire harmonisatietechnologie van Hoya. Een ander geweldig kenmerk dat zeer uniek is, is de optimalisatie van astigmatisme op het gebied van afstandszicht in vergelijking met een ander voorgeschreven astigmatisme in de leesruimte.

We hadden veel succes met het monteren van die lensontwerpen van bijvoorbeeld Rodenstock of OptoVision. Varilux is verreweg het meest herkenbare merk voor progressieve lenzen. De lens uit de X-serie vervangt de lens uit de S-serie, die nu niet meer leverbaar is. Progressieve lenzen met grondzicht zijn goed voor actieve mensen die van buitenactiviteiten zoals golf houden.

Deze lenzen hebben een gepatenteerde technologie die eventuele lensvervormingen aanzienlijk vermindert. Ze geven je een „grondzicht” dat bedoeld is om vrij dicht bij het natuurlijke zicht te zijn. Het is een ongrijpbare mythe dat standaard progressieve lenzen glasdragers in een budgetbeperking duwen. In een notendop, dergelijke lenzen zijn betaalbaar met een fijne zichtkwaliteit.

Aanpassing is echter essentieel om de genoemde zichtresultaten te bereiken. De brillenexperts raden aan om progressief vriendelijke monturen te kiezen, en de gemakkelijkste manier om dit voor normen te erkennen, is de lenshoogte. Zorg ervoor dat het 30 mm of meer is om de inductie van standaard progressieve lenzen mogelijk te maken met een soepele zichtovergang in uw bril. Progressieven met grondzicht zorgen voor een beter zicht door de zijkanten en onderkant van de lens.

Dit geeft u een beter zicht tijdens het rijden, het gebruik van computers en het kijken naar beneden. Varilux wordt algemeen beschouwd als de industriestandaard. Het is het meest voorgeschreven merk en heeft een hoog aanpassingsvermogen. Labs en lensfabrikanten hebben echter private label PALS gecreëerd die vergelijkbaar zijn, waaronder Essilor, de fabrikant van Varilux.

Als de zon op is, heb je zeker een goede progressieve zonnebril nodig om UV-stralen te blokkeren en ook voor je zicht te zorgen. Multifocale computerlenzen (of lenzen met bijna variabele focus) zijn ontworpen voor helder zicht in kantooromgevingen. Maar het bleek dat de hoeveelheid wazigheid die scheef door de lens keek bijna, zo niet identiek was in de hele reeks progressieve lenzen. In tegenstelling tot bifocale of gewone multifocale lenzen, helpen alleen Varilux multifocale lenzen u om het meest natuurlijke zicht mogelijk te maken.

Of u nu nieuw bent bij progressieven of op zoek bent naar een einde aan de strijd van bifocale lenzen en generieke lenzen zonder lijn, uw dichtstbijzijnde Essilor Expert kan u helpen bij het kiezen van het juiste paar Varilux-lenzen voor uw gezichtsbehoeften, Vind hier een provider en sta op Varilux bij uw volgende oogonderzoek. De ganglengte is aanpasbaar en de lenzen worden gecompenseerd voor de slijtagepositie wanneer die informatie wordt verstrekt. Mensen die klaar zijn voor bifocale lenzen vanwege leeftijdsgebonden veranderingen in het gezichtsvermogen, willen misschien progressieve lenzen proberen. Ik heb die details, zoals de verschillende coatings, ook vermeld in de samenvattingen over de progressieve lenslijn van de fabrikant, die je hier kunt vinden.

Als je een kleiner montuur nodig hebt, maar de lensvelden die helpen bij het lezen niet wilt verliezen, kun je multifocale lenzen met een korte gang proberen. Er zijn andere soorten multifocale lenzen zoals bifocale en trifocale lenzen, maar progressieve lenzen verschillen vanwege hun soepele overgang tussen voorschriften. In overeenstemming met optische normen doordringen progressieven met een bredere gang de meest exclusieve lenstechnologie die presbyopie bestrijdt en het breedste kijkgebied heeft om van te gluren. De Camber-lens onderscheidt zich van andere digitale progressieve lenzen doordat het een asferische lens aan de voorkant gebruikt.

In plaats van een lensontwerp te verdichten, zoals bij progressieve lenzen met korte gang, zorgen ze ervoor dat alle vermogensbereiken mooi in elk frame passen. De meest geavanceerde progressieve lenzen zijn digitaal geslepen, vrij gevormd, zijn aangepast aan de drager en gecompenseerd voor de positie van slijtage. .