Zijn multifocale lenzen goed voor autorijden?

Progressieve lenzen zijn een allesomvattend type bril die u helpt om van dichtbij, ver weg en alles daartussenin te zien. Dat betekent dat progressieve lenzen goed zijn om mee te rijden, dus als u van plan bent om een roadtrip te maken of naar het werk te rijden, kunt u vertrouwen hebben in uw keuze voor zichtcorrectie.

Zijn multifocale lenzen goed voor autorijden?

Progressieve lenzen zijn een allesomvattend type bril die u helpt om van dichtbij, ver weg en alles daartussenin te zien. Dat betekent dat progressieve lenzen goed zijn om mee te rijden, dus als u van plan bent om een roadtrip te maken of naar het werk te rijden, kunt u vertrouwen hebben in uw keuze voor zichtcorrectie. Drive Progressives bieden dragers uitgebreide gebieden met perifeer, gemiddeld en afstandszicht, waardoor ze zich beter kunnen concentreren op het dashboard en de weg. Het lensontwerp zorgt voor een superieure gezichtsscherpte tijdens het rijden en vermindert bovendien stress en visuele vermoeidheid.

Deze factoren komen vaak voor bij het rijden's nachts, daarom hebben deze lenzen een verbeterd ontwerp dat gunstig is voor rijden in het donker. Visie met progressieven kan natuurlijk lijken. Als je overschakelt van het bekijken van iets van dichtbij naar iets ver weg, krijg je geen sprong zoals je zou doen met bifocale of trifocale lenzen. Dus als je aan het rijden bent, kun je met een soepele overgang naar je dashboard, op de weg of naar een bord in de verte kijken.

Als je al bekend bent met progressieven, weet je van het smallere tussengedeelte van de lens en ben je gewend om je neus te richten op waar je naar kijkt. Ze beschermen brillenglazen effectief tegen krassen en andere schadelijke invloeden van buitenaf. De juiste brillenglazen en goed passende brilmonturen helpen bij al deze zichtvereisten. Brillenglazen met een speciale coating - zoals de coating voor DriveSafe-lenzen van ZEISS - worden aanbevolen voor bestuurders die vaak in de schemering en's nachts moeten rijden, omdat ze het meest ontspannen en verblindingsvrije zicht bieden dat er is.

Misschien heb je geprobeerd lezers in de winkel mee te nemen, maar je oogarts stelt progressieve lenzen voor. De juiste brillenglazen kunnen echter zelfs lange en frequente ritten veranderen in aangename en vooral veilige reizen. Soms kan een progressieve een uitdaging zijn om de goede plek te vinden voor bepaalde afstanden wanneer hij gedurende langere tijd activiteiten in de buurt doet. Je moet jezelf trainen om tijdens het lezen uit het onderste deel van de lens te kijken, om recht vooruit te kijken naar afstand en ergens tussen de twee plekken te kijken voor middellange afstand of computerwerk.

Bijna iedereen met een zichtprobleem kan deze lenzen dragen, maar ze zijn meestal nodig voor mensen ouder dan 40 jaar met presbyopie (verziendheid) - hun zicht vervaagt wanneer ze close-upwerk doen, zoals lezen of naaien. Lenzen die zijn geoptimaliseerd voor uw zichtbehoeften achter het stuur, maken het rijden ook comfortabeler - zelfs bij slechte lichtomstandigheden zoals regen, sneeuw, schemering of duisternis. Reflecties, of het nu gaat om metalen oppervlakken of water op de weg, kunnen een extra risico vormen met standaard brillenglazen, ongeacht het seizoen.