Zijn multifocale lenzen?

Progressieve lenzen hebben nul lijnen die het oppervlak van de lens verstoren. Ze bestrijken ook een veel breder scala aan bevoegdheden dan bifocale en trifocale.

Zijn multifocale lenzen?

Progressieve lenzen hebben nul lijnen die het oppervlak van de lens verstoren. Ze bestrijken ook een veel breder scala aan bevoegdheden dan bifocale en trifocale. Wat onderscheidt multifocale glazen van uw standaardbrillen? Gewone brillen zijn meestal enkelzichtlenzen met één sterkte. Progressieve lenzen zijn multifocaal met drie voorschriften in een bril.

Ze zijn een drie-voor-één combinatie in brillen. Progressieve lenzen zijn no-line multifocale brillenglazen die er precies hetzelfde uitzien als enkelvoudige lenzen. Met andere woorden, progressieve lenzen helpen je duidelijk te zien op alle afstanden zonder die vervelende (en leeftijdsbepalende) bifocale lijnen die zichtbaar zijn in gewone bifocale en trifocale lijnen. progressieve brillen zijn brillen met drie sterktes op sterkte.

Het zijn in wezen bifocaal zonder de grens tussen receptbevoegdheden en geoptimaliseerd om ook op tussenliggende afstanden te kunnen bekijken. Bij progressieve leesbrillen verloopt de overgang tussen het bereik van receptvermogens soepel, waardoor een midrange receptvermogen mogelijk is tussen het afstandsvermogen bovenaan en het leessegment onderaan. Uw oogzorgprofessional kan met u de kenmerken en voordelen van de nieuwste multifocale lenzen bespreken en u helpen de beste lenzen te vinden voor uw specifieke behoeften. Progressieve lenzen, die dunner en lichter zijn, vereisen een hogere mate van expertise en technologie dan enkelzichtlenzen of bifocale lenzen, waardoor ze duurder zijn.

De laatste twee typen verdelen hun verschillende zones echter met zichtbare lijnen en hebben niet de naadloze gradaties tussen krachten die progressieven doen. Omdat er geen zichtbare bifocale lijnen zijn in multifocale lenzen, geven ze je een jeugdiger uiterlijk dan bifocale of trifocale lenzen. Je oude bril voelt misschien comfortabeler aan, maar alleen het dragen van je multifocale lenzen helpt je om je sneller aan te passen. Bifocale en trifocale lenzen werken op dezelfde manier als multifocale lenzen en hebben twee of drie voorschriften in een bril.

Naast uw bol- en cilinderwaarden bevat een progressief recept een ADD- of NV-waarde. Met name moderne multifocale lenzen hebben de voorkeur voor iedereen die de nieuwste technologie op het gebied van multifocale zichtcorrectie wil en ook de meest aantrekkelijke bril wil zonder ouderwetse lijnen in de lenzen. Sommige mensen noemen ze lenzen met progressieve toevoeging, die kunnen worden ingekort tot het (heel schattige) acroniem PAL. Vraag uw opticien ook voor de beste helderheid, comfort en bescherming bij alle verlichting naar het toevoegen van antireflectiecoating en fotochrome lensbehandeling aan uw nieuwe multifocale lenzen.

Traditioneel zijn progressieve leesbrillen duurder dan andere soorten multifocale lenzen. De kracht van progressieve lenzen verandert geleidelijk van punt tot punt op het lensoppervlak, waardoor de juiste lenskracht wordt geboden om objecten op vrijwel elke afstand duidelijk te zien. Progressieven kunnen meerdere zichtproblemen aanpakken, maar ze worden meestal gebruikt om de effecten van presbyopie te corrigeren. Sommige mensen passen zich vrijwel onmiddellijk aan aan een progressieve leesbril, terwijl anderen een paar dagen of zelfs een paar weken kunnen duren.